Grobarhet & löptid Fatalii paprika

Om du gillar din paprika extremt varmt, överväga växande Fatalii paprika. En av de hetaste peppar sorterna, en Fatalii peppar allmänt åtgärder 250 000 eller mer på Scoville skalan, ett laboratorium metod för att mäta värmen i chilipeppar. Detta förlägger Fatalii bland de 10 när det kommer till värme. Fatalii chili växten växer från 2 till 4 fot i höjd och bär gröna paprikor. Som paprika mogna, de växer till 3 inches lång och vända en ljus nyans av gult.

Timing

För att få ett försprång på säsongen, starta din Fatalii frön inomhus åtta till 10 veckor före sista frost. Det är viktigt att inte plantera dem tidigare eftersom plantorna har en tendens att bli högställd i deras sökande efter mer utrymme och solsken. Fröna allmänhet gro mellan två veckor och en månad efter sådd, men kan ta lika lång tid som 40 dagar.

Grobarhet

Använd en platt plantskola eller små krukor för att gro. Fatalii frön. Se till vilken behållare som du använder innehåller hål i botten för bra dränering. Fyll behållaren grobarhet med en kvalitet utsäde-start blandning och fukta det grundligt innan de chili frön. Lägg fröna på ytan av blandningen och strö ett 1/4-tums lager av sand över deras toppar. Frön behöver värma jorden att gro, så Placera behållaren på en värme matta inställd på mellan 80 och 90 grader Fahrenheit. Hålla jorden fuktig under grobarhet.

Vård

Efter groning, flytta plantor till ett område där de får full sol. Ett söderläge fönster är ett idealiskt läge. Låt jorden torka innan vattning igen att undvika dämpning off, en svampsjukdom av utsäde och plantor, och att göra chilis varmare yta. Härda ut dem innan du placerar dem i trädgården. Härdning av är processen att successivt införa anbud plantor till en ny miljö. Ta dem utomhus på den första varma dagen och lämna dem i en solig plats för en till två timmar före att föra dem inomhus igen. Öka gradvis tiden de tillbringar utomhus under loppet av en vecka och sedan transplantera dem till trädgården.

Skörden

Om temperaturen stiger över 95 grader Fahrenheit, kan anläggningen släppa sina blommor, minska din avkastning. En mogen Fatalii peppar är gyllene gul färg. Titta på Paprikorna så de börja vända färg och skörda dem tre dagar efter att de når en gyllene ton; paprika som finns kvar på växten efter mognad tenderar att förlora deras värme. Använda handskar när skörda frukten för att undvika att få oljan på huden och Använd en vass kniv eller sax för att skär paprikan så att den har 1 tum av stamceller.