Gräsmatta dräneringssystem

Gräsmatta dräneringssystem

Om din gräsmatta har låg fläckar eller är mycket kuperad, kan du finna att låglänta områden få översvämmade efter ett kraftigt regn eller snö smälta. Förutom vilket gör det området av din gräsmatta oanvändbara tills det torkar, skapa stående vatten en grogrund för myggor. Om vattnet utomhuspooler nära ditt hem, kan det skada din foundation. Lösa problemet genom att installera ett avloppssystem som gräsmatta.

Dränering Swale

Den enklaste och mest grundläggande typen av avloppssystemet är ett dränering dike, även kallad en swale. Gräva detta dike i din gräsmatta att kanalisera vattnet från området att översvämningar till där det kan tömmas säkert bort. En swale är mindre invasiv än andra typer av dräneringssystem eftersom det är byggt genom att ta bort stycketorv från området där du installerar swale, sedan gräva ett dike längs linjen och ersätta stycketorv. Om swale är ganska kort och ytlig, du kan gräva för hand, men om swale är stor, kan du hyra en 1 1/2-tons grävmaskin, eller anlita en entreprenör att gräva.

Franska Drains

Om vattnet sammanslagning nära ditt hem, är en fransk avlopp det bästa alternativet. En fransk avlopp är en typ av avlopp oftast finns längs inre eller yttre väggarna i grunden. För att konstruera det franska avloppet, bygga ett dike åtta till 12 inches lång och täcker marken inne med landskapsarkitektur tyg. Plats flera inches av grus på marken inne i dike, då låg perforerade pipe--kallas avlopp kakel--på grus. Häll sedan mer grus i diket så att den omger avlopp kakel. Täcka diket med jord och sod om det är utomhus, eller cement om det är i källaren.

Betong kanal avlopp

Om du behöver snabb dränering därför din gräsmatta översvämningar snabbt, en konkret dike-- eller konkreta kanal--avlopp kan hjälpa. Dessa avlopp finns oftast i asfalterade områden, och kan vara visuellt oattraktiv på grund av konkreta diket löper över din trädgård, men de kan rinna vatten ganska snabbt. Detta är i huvudsak en kanal som består av konkreta sidor sluttande i en konkret botten som har en plast avlopp inbäddade inuti. Upp i avloppet är öppen, men täckta med galler till tillåter vatten att flöda in i det enkelt. Betongen är ogenomtränglig, så vattnet snabbt rinner av, snarare än sakta sipprar ner i marken som det gör med en swale eller franska avlopp.

Underjordiska dräneringssystem

Ett underjordiska dräneringssystem används ofta i situationer där regnvatten eller snö smälta från hängrännor poolerna vid sidan av huset eftersom gården sluttningar ner mot huset. För att installera ett underjordiska dräneringssystem, gräva ett dike från punktkälla vatten--i detta fall en Hängränna--till området där du vill att vattnet rinna. Detta kan vara gatan eller toppen av en kulle med utsikt från huset där vattnet kan rinna ner. Du kan också gräva ett hål i slutet av diket och fyll den med grus eller flata stenar att sprida vattnet som det avlopp. Plats PVC rör i diket, fästa ena änden till slutet av Hängränna, och begrava röret.