Gör det själv i marken Spa

Installera en i mark spa är exakt som att installera en i-mark pool, men i mindre skala. Som en i-mark pool, fastställa vilken typ av material du vill använda, glasfiber eller betong. Oavsett vilken spa design du väljer, utgrävningen och förberedelse kommer att vara ungefär samma.

Redo för Spa

En sak att komma ihåg är att bygga spa tar betydande ansträngningar och arbetskraft. För att gräva hål för spa, ska du behov schaktmaskiner, till exempel en grävskopa eller grus dumper. Det rekommenderas inte att gräva hålet på egen hand.

Dessutom är det en bra idé att ta reda på om du måste skaffa bygglov innan du påbörjar något arbete. I de flesta kommuner, måste en husägare erhålla bygglov innan du installerar en pool eller spa.

Besluta om där du vill placera din spa och sedan överväga dina materiella alternativ. Ett konkret spa har ett mer sofistikerat utseende och kan du lägga till unika kakel. För det mesta, betong är också mycket stark och robust om spa är korrekt installerad. Om webbplatsen inte är utgrävd ordentligt eller betongen hälls inte korrekt, har spa en större chans att sprickbildning. De flesta sprickor i betong spa uppstå på grund av frekventa temperaturväxlingar. Allvarligare sprickor kan uppstå om det finns jord rörelse runt området av spa.

En akryl eller glasfiber spa blir enklare att installera. Det finns ingen anledning att hälla betong och utgrävningen behöver inte vara så noggrann.

Konkreta Spa

När du väljer en storlek för spa, måste en jordförflyttning maskin, till exempel en grävare, att gräva ut om 90 procent av hålet. Den andra 10 procenten av hålet kommer att grävas med handverktyg att jämna ut ytan och eliminera eventuella lösa stenar eller skräp.

Efter att hålet grävs, ett armeringsjärn system sätts på plats. Armeringsjärn är ett stål stängsel material som täcker väggarna i hålet. Betongen kommer att läggas över denna metall stängsel. Förutom att agera som väggarna, kan armeringsjärn formas att skapa steg eller bänkar.

Stängsel kommer att läggas hela vägen runt insidan av spa. Sedan lägger du till öppningarna för mekaniska system och VVS. Efter dessa är på plats, börja sprutning av betong. Två typer av betong används för kurorter---sprutbetong och gunite. Forskning och få råd om vilka konkreta blandningen kommer att fungera bäst för din ansökan. Sprutbetong och gunite blandningen hälls på armeringsjärn genom slangar. Först, börja med botten av spa. Häll betongen och jämna ut den med en murslev. När botten har torkat, börja lägga till betongen på sidorna av spa och släta ut med en murslev.

Glasfiber och akryl Spa

En glasfiber eller akryl spa kommer redan gjort med de specifikationer som du önskar. Det finns ingen anledning att skapa sittplatser och lägga till armeringsjärn eller Häll betong. Gräva hål för spa så att det är ca 6-12 inches större än spa. Det extra utrymmet runt spa kommer att behövas lägga till VVS och mekaniska system.

Efter systemen är på plats, kommer området runt spa att fyllas med sand. Det är viktigt sanden packas väl att skapa fasta stöd och förhindra skalet av spa från sprickbildning.