Gör det själv: garderob

När det gäller att hålla ditt space snyggt, är en ren och organiserad garderob en av nycklarna till denna framgång. Det är dags att bli av med röran och ordna dina kläder och andra tillbehör så att din garderob kommer att gynna dig från nu på. Skapa din egen garderob kan vara det bästa sättet att gå. Det tillåter dig att vara ansvarig för hur du vill ha det utformat och avgöra där dina saker ska lagras.

Lagring, utrymme och kostnad beslut

Du bör börja med att räkna ut vad du kommer att vara lagring i garderoben, utrymmet du har tillgängligt och hur du vill att dina saker lagras. Ett bra sätt att räkna ut vad ska lagras är att dela in dina saker i grupper. Vad gör du använder ofta, vad används då och då och vad används sällan?

Det kosta brukar mindre för att bygga en garderob genom att köpa trä- och verktyg du behöver. Om du köper lagring bitar och sätta ihop dem för att skapa garderoben, är kostnaden för varje bit dyrare än om du skulle göra det.

Hur mycket utrymme du har i din garderob bör i förhållande till artiklar som du kommer att hålla i den. Till exempel, om du har en lång, smal garderob, kan du hänga massor av kläder och hålla dem vikta på hyllorna, men att ha en överdriven mängd skor på golvet kommer att lämna dig ingen plats för att gå.

Bygga garderoben

Om du vill ha ett anpassat utseende och design till din garderob, på en billig ränta, är det bäst för dig att göra det. Du kan köpa en färdig hyllsystem eller göra dem själv och sedan bygga in dem i garderoben. Allt du behöver är trä, hårdvara och rätt verktyg. Du behöver för att mäta utrymmet två gånger bara för att dubbelkolla ditt arbete och sedan skär trä och förnödenheter du behöver endast en gång. Kom ihåg att om du skär något för lång kan du alltid putsa det, men om något är klipper för kort du kan inte lägga till det.

Bestäm din hyllor utrymme genom att mäta väggen från topp till botten. Besluta hur många hyllor du vill och utrymme dem mellan toppen och botten. Se bara till att du lämnar tillräckligt med utrymme mellan varje hylla, ca 10 inches eller så från topp till botten för att hålla vikta kläder på dem utan att vara squished tillsammans och blir rynkig.

Med utrymme frågan, se till att lämna gott om utrymme för en bar att hänga kläderna på. Hålla den tillräckligt hög från golvet så att kläderna inte slog i botten och gör det tillräckligt bred för att tillgodose dina kläder behov. Du kan köpa en metallstav och installera det själv från ena änden av garderoben till den andra. Du kan också installera det mellan två avdelare, som ger de hängande kläderna ett separat fack från allt annat.

Ett skoställ är ett måste! Du kan bygga ett rack och hålla den på golvet. eller som en verkligt utrymme sparare, du kan köpa eller göra din egen over-the-dörr sko innehavaren av tyg. Du kan vanligtvis lagra upp till 15-20 par skor på dörren själv, lämna din golvyta öppna.

Förvaring

Plast eller rotting lådor är en bra förvaring eftersom du kan stapla dem och placera saker i dem inte behöver du så ofta. Lagerplatser av korgvide tillåter luften att flöda till de saker som lagras inne i dem. Detta hjälper dig att skydda dina saker färskt måste-fri.

Inte används ofta?

Se till att lämna en topp, robust hylla för saker du sällan använder. Förutom kläder, kan du lagra lådor med parfym, resa väskor och tillbehör, eller ens gamla böcker och minnessaker i din garderob.