Gör det själv damm med vattenfall

Gör det själv damm med vattenfall

Ett vattenfall och damm är en vacker accent till något utomhus område. Du kan hålla fisk eller sköldpaddor i damm eller plantera ett överflöd av grönska runt det att locka lokala djurlivet och fåglar ner till vattnet. En snussats damm och vattenfall är mycket enklare än de flesta människor kanske tror och är mycket billigare än att anställa en entreprenör att göra arbetet åt dig. Beroende på omfattningen av din damm, kan du ha huvuddelen av arbete under en helg för små och medelstora anläggningar. större dammar kan ta ett par helger att slutföra.

Instruktioner

•Excavate dammen på önskad plats. De flesta damm mönster har en coping hylla, omkring 3 till 5 inches djupt och brett, sedan det grunda vattnet, runt 12-inches djupt. Mitten-nivå området bör vara ca 18 inches djupt och djupt vatten bör vara runt 24-inches djupt. Djupt vatten bör vara cirka 40% av hela dammen yta, vilket gör det lämpligt för att förvara fisk och andra akvatiska livet.

•Höj coping hyllan i området du vill vattenfall att gå, att skapa en enklav stor nog att passa vattenfall weir inuti. Utöka en andra del av coping hyllan att passa pumpen. Gräva ett dike mellan för vattenfall weir och plats för pumpen. Köra pumpen slangen genom poly rören och sedan placera poly rörsystemet i diket och täck diket tillbaka över med jord. Poly rörledningar ändarna och pump slangen bör vara tillgängliga från båda ändar.

 rad hela utgrävda området med en tum av sand, inklusive utökade coping hylla områden för pump och weir. Placera damm liner över sandbädden, start i den djupa änden först. Om damm liner inte sitter platt, fylla den djupa änden med vatten för att hjälpa tynger damm liner medan du placerar det över mitten, grunt och coping hylla områden. Säkra liner runt kanterna på dammen med floden stenar och sedan trimma överskottet.

•Placera vattenfall weir och pump i deras respektive enklaver i coping hyllan och ansluta slang ändarna till slangen munstyckena på pump och weir. Använda extra flod stenar för att dölja den pump och weir och sedan fylla dammen. Vattnet bör täcka pumpen helt.

•Koppla pumpen strömkälla och slå på. Pumpen kommer att cirkulera vatten i vattenfall weir, som kommer att göra för att göra vattenfallet. Flytta den flod sten runt vattenfall weir att uppnå önskad flödet av vattenfallet.