Giant mexikanska majs & plantering gånger

Giant mexikanska majs & plantering gånger

Majs, även kallad majs, är en viktig och värdefull växt i Mexiko, majs tidskrävande huvudstad i världen. Dyrkades av Aztekerna och mayafolket, har denna gräs odlats i Mesoamerika sedan förhistorisk tid. I modern tid, har jätte mexikanska majs blivit populärt med trädgårdsmästare i södra och Mellanvästern USA. Många online trädgårdsmästare forum och trädgårdsarbete webbplatser visar fotografier av enorma och givande majs växter, och jätte mexikanska majs frön är lätt att köpa från online-återförsäljare.

Frön

Giant mexikanska majs frön kan köpas online från heirloom utsädesföretag som är specialiserade på gamla, ofta ekologiska och icke-genetiskt modifierade stammar av växter. Giant mexikanska majs finns också som genetiskt modifierade hybrider, optimerad för storlek och torka motstånd. Trädgårdsmästare kan också köpa sällsynta stammar av infödda mexikanska majs från grupper som skolor för Chiapas, som stöder inhemska Tsotsil jordbrukare från regionen Chiapas i Mexiko. Enligt deras koncernens hemsida, schoolsforchiapas.org, Tsotsil människor anser majs att vara en helig del av deras kultur. Användning av majs går tillbaka till deras Maya förfäder, och majs är grunden för deras kost.

Plantering

Enligt en Gardenmonsters.org växande guide har jätte mexikanska majs en ganska lång växtsäsong. Sajten rekommenderar att fröna skall sås så snart marken har värmts efter vintern, och när natten temperaturen inte sjunker under 50 grader--tid på året beror på odlarens plats. Bruka jorden grundligt, som majs växter föredrar lös, väl dränerande jord. Fröna bör vara sås direkt i marken mellan 10 till 15 inches isär, som platsen rekommenderar för att säkerställa tillräckligt utrymme mellan växter, men som även underlättar pollination mellan växter. Giant majs växter som kompost och gödsel som gödningsmedel. Artikeln rekommenderar blandning 40 till 60 pounds av gödsel per fem kvadratfot av jord.

Resultat

Som en kvarleva av deras Mexican arv är majs växter resistenta mot torrt väder och växer bra i full sol. Växterna gillar inte vind eller kyla. På hjälpsamma trädgårdsmästare trädgårdsskötsel forumet, några jätte mexikanska majs odlare postat bilder av växter allt från 19 till mer än 25 fot lång. Trädgårdsmästare bör tillräckligt med vatten, kompost och tillräckligt solljus. Trädgårdsmästaren av de högsta växterna sade till den största säden var att hitta den bästa mexikanska stammen för odlarens område.

Användningsområden

Efter skörden, kan mexikanska majs ätas som elotes (majskolvar med smör, marken chili och lime), sjuda med grädde, smör, jalepenos och vitlök, lagt till pozole (hominy, fläsk och grönsaker soppa) eller marken för att göra måltid för kornbröd. En online-sökning efter recept med mexikanska krampa ger 742,000 resultat.

I nyheterna

I en artikel i den 7 mars, 2010 i Los Angeles Times rapporterade Tracy Wilkinson från Mexico City att Mexikanska bönderna sedan NAFTA-avtalet 16 år sedan, har funnit svårigheter att konkurrera med kraftigt subventionerade amerikanska jordbruksindustrin. Misslyckandet med den mexikanska regeringen att på lämpligt sätt subventionera traditionella grödor som bönor och majs har drivit många fattiga jordbrukare att odla olagliga (och lönsammare) ämnen som marijuana och opium vallmo i stället. Enligt artikeln säger Ricardo Garcia Villalobos, chef för en federal domstol som hanterar agrarian frågor, alldeles för många jordbrukare har vänt sig till illegala grödor, och regeringen måste göra sin del för att ge jordbrukarna med stöd att växa rättsliga, endemisk grödor som mexikanska majs, att skära ner på brottslighet och stödja ekonomin.