Gamla matta faror

Gamla matta faror

Om du har letat efter en ursäkt för att bli av med din gamla matta, överväga din familjs hälsa över estetiska och pris oro. Om din matta har sett mer slitage än du vill erkänna, beslutet att dumpa det är inte så svårt när man tänker på de faror som den kan hysa.

Ramlar

Gamla mattan kan bli slitna och trasiga, att skapa en tripping hazard, särskilt för äldre och barn. Vissa hemmafruarna sätta kasta mattor över farliga matta områden att dölja revor och tårar, men denna åtgärd kan också orsaka falls.

Kemiska risker

Kemiska utsläpp kan bygga upp i mattor. Kemikalier används i lim och stoppning som används för att installera mattan kan aktiveras under en mattrengöring om rätt torktid ignoreras. Ytterligare, vätskor spills på mattor kan tränga in i högen och aktivera latent kemikalier. Hushållens bekämpningsmedel och gas och partiklar som släpps ut från cigarettrök också bosätta sig i mattan.

Biologiska föroreningar

Mattan är känd för att locka bakterier, svampar, kvalster och andra gemensamma biologiska organismer som "sjunka" i mattan från under utfyllnad eller ovanför den. Människor få regelbundet virus och bakterier i hemmet på botten av sina skor och om du bor i ett område som regelbundet översvämningar eller är känd för året-runt fuktighet, vars biologiska farlighet ökar, enligt Naturvårdsverket.

Mattan underhåll faror

Varje gång du använder ett medel för att öka din matta liv och skönhet, du lägger till en annan slump, vare sig det är en fläck beskyddare, brand vattenavvisande eller matta freshener. Andningsbesvär och allergiska reaktioner till följd av dessa tillsatser fortsätter att klättra. Naturvårdsverket studier bevisar att mattan håller åtta gånger sin vikt i toxin-fyllda smuts. Gamla mattor är så giftiga, farliga exponering är från 10 till 50 gånger högre än omgivande luftkvalitet. Dyra premium högen och tjock stoppning är ännu farligare än billigare kvaliteter.