Fruktträd som Prosper i Alabama

Fruktträd som Prosper i Alabama

Alabama är gott skick för att odla fruktträd eftersom dess varma, fuktiga somrar och kort, milda vintrar. De önskvärda villkor är perfekta för en mängd olika fruktträd. Statens norra regionen ser ibland kallare temperaturer, så trädet fruktodlare i regionen kan behöva täcka eller Linda träden under vintern.

Persika

Persikor är populära fruktträd för Alabama eftersom mer än tre dussin trivs i staten, inklusive majestic, röda klot, sentinel och redhaven. Vissa persika sorter fungerar bättre än andra för sylt, bevara, frysning eller bakning, så plantera flera sorter är en bra idé. Beroende på sort är persikor redo att skörda när som helst mellan maj och September. Låt dem mogna på trädet.

Äpple

Dussintals olika sorters äppelträd trivs i Alabama. Vissa sorter har röda läckra, Fuji, gala och golden delicious. De flesta sorter börja producera deras frukter i antingen sensommaren eller tidig falla. Äpplen är perfekt för att göra pajer, sylt, äpple smör och andra livsmedel.

Japanska plommon

Om du väljer att plantera ett japanskt plommonträd i Alabama, behöver du två träd. Det beror på att de behöver ett annat träd att korsa pollinera så de kan producera frukt. De olika sorterna av japanska plommonträd producera söt frukt som är redo att skördas i slutet av sommaren eller början av hösten. Japanskt plommonträd bara pågå mellan 4 år och 10 år på grund av sjukdom.

Persimon

Persimon fruktträd producera små, orange-färgade frukter. Frukterna har en syrlig smak och är populära i Alabama för småätande. Dessa träd växa upp till 25 fot lång och perfekt för Alabamas klimat eftersom fukten i luften gör att frukterna mogna väl.

Muscadine

Muscadine träd producera långa, tjocka vinstockar som frukter produceras. De odlas i Alabama men också växer vilt i skogen. Muscadines är som mycket stor, okänslighet druvor. Beroende på sort, kan muscadines vara söta eller tårta. De är vanligen äts rå men också används för att göra sylt, gelé och även vin.