Frukt träd rotsystem

Frukt träd rotsystem

Frukt träd rotsystem varierar beroende på vilken typ av träd och dess sätt att förvärva näringsämnen från mark och vatten källor. Lite frukt trädslag har relativt litet och kompakt rotsystem som gör transporterar träden ganska säkert för växterna. Andra fruktträd, med mycket större och komplexa rotsystem, kan nå djupt in i marken, mer än 30 fot, vilket kan göra transplantera en större operation. För trädgårdsarbete, med tanke på längden och bredden av en given trädets rotsystem hjälper med att göra mellanrum och vattning system planer.

Grapefrukt träd

Grapefrukt träd, som växer i tropiska och subtropiska klimat, växa lång och bred. Genomsnittliga grapefrukt träd når 15 till 20 fot eller mer i höjd; särskilt härdiga exemplar kan flyga till 45 fot lång mognad. Med den typen av storlek är en grapefrukt trädets rotsystem ganska omfattande och djupt för en blommande citrus träd. Eftersom de rotsystem sprawls så brett--nästan 10 eller 15 fot--trädet gör inte bra också nära ett hus eller däck på grund av buckling.

Fig Tree

Normalstora fikonträd har enorma rotsystem som sträcker sig inne i jorden som linor. Några vanliga storlek fikonträd har rötter som sträcker sig långt bortom träd kapellet (diametern av de lummiga träd). När det gäller Strangler fikonträdet dock trädens rötter så nära jorden som en förbipasserande kan se knogar och knän av rötterna. Dvärg fikonträd, å andra sidan, har kompakt och lätthanterligt rotsystem. Träden kan trivas inne i olikt formade fat och plantering krukor. Observera att, i allmänhet, djupare vattning främjar djupare rot tillväxt och stärker ett fruktträd.

Lemon Tree

Citronträd har djupa och intrikata rotsystem. Vilda citronträd, de som växer unpruned, utveckla omfattande rotsystem. Men är citron trädrötter mångsidig, vilket innebär att de kan begränsas och trädet kommer att fortfarande producera friska frukter och blad. Trädgårdsmästare kan starta en förbättrad Meyer citron träd, till exempel, i en behållare och senare--när rötterna växa ur potten--flytta anläggningen i jorden utan att skada trädet. Dvärgväxta citronträd, som växer endast till ca 4 till 5 fot lång vid full mognad, trivs i vinfat halvor och andra krukor utan att någonsin kräva en bredare eller djupare växande utrymme.