Förutsättningar att växa en avokado träd

Förutsättningar att växa en avokado träd

Avokado trädet tillhör familjen lagerväxter växt och är relaterad till kanel och kamfer. Sitt hembygdsområde är centrala Mexiko, men den växer i tropiska och subtropiska platser och i några tempererade regioner. Med rätt förutsättningar, mogna träd kan nå en höjd av ungefärligt 70 fot och börjar producera frukt i ungefär fyra år.

Mark

Avokado träd kommer bara växa bra i lös, väl kolsyrat jordar. För bästa resultat bör jorden vara lös ner till minst 3 fötter och har ett pH-värde mellan 6.2 och 6.5. Om marken inte rinna av väl, kan rötterna börja ruttna, särskilt om trädet är i ett regnigt klimat. Salt i jorden är en annan faktor som kommer att skada trädet. Om du märker bladen börjar bli brun, är salt i jorden den sannolika orsaken. Spola jorden med mycket vatten för att ta bort den.

Vatten

Under våren, sommaren och hösten, kommer att du behöva vatten trädet regelbundet. Den bästa metoden är att vatten det tills rötterna är blöt och sedan låta marken för att helt torka innan vattning igen. Hur lång tid det kommer att bli beror på din klimat. I ökenområden kan du behöva vatten trädet varje dag eller varannan dag, medan i mer tempererade klimat en gång i veckan räcker. Undvik övervattning trädet, särskilt i svalt väder, vilket kan orsaka rötterna att ruttna.

Ljus och temperatur

Även om avokado träd infödda till centrala Mexiko där det är varmt, gör de inte bra i starkt solljus. De saknar bark för att skydda sig och kräver därför lite skugga från middagssolen. Totalt sett trädet behöver flera timmars solljus varje dag och kommer inte växa i områden med täta molntäcket.

Avokado träd föredrar varmt väder så länge de får mycket vatten. De flesta sorter avokado träd tål frysning temperaturer så länge de är mogna. Yngre träd behöver skydd på vintern i kallt klimat.

Näringsämnen

Unga avokado träd kräver inte mycket gödsel och du bör inte gödsla dem alls under det första året. Efter det första året, en balanserad kväve, fosfor, är kalium (NPK) gödselmedel bäst. Trädet är unga, är ett par teskedar av gödselmedel spridas ut över våren och sommaren bäst. Du bör öka detta gradvis under trädets första fem åren. Efter fem år, bör du använda ca 1/2 £ av gödselmedel spridas ut över slutet av vintern, våren och sommaren.