Förtält bokstäver tekniker

Förtält bokstäver tekniker

Markiser har använts i århundraden för att identifiera affärslägen. Det finns många olika bokstäver stilar som kan användas på en markis, men det finns design riktlinjer som bör följas för att välja bokstäver. Medan du kör, märke hur företag använder den på markiser. Samråda med en professionell grafik som förstår invecklade utomhus skyltar du väljer en lämplig skrift stil för din markis.

Val av

Valet av typsnitt eller "font" är oerhört viktigt. Block bokstäver är ett populärt val för läsbarhet. Helvetica, antika oliv, påverkan, Händel och Koloss är bland de vanliga stilar som vanligen används. Vad de har gemensamt är att de är "sans serif," vilket innebär att det finns inga kurvor att bokstäverna, och kanterna är raka, såsom på bokstäverna L, F, K och R. använda versaler skapar en nyheter "rubrik" stil som är lätt att se och läsa, och ger effekt till bokstäver. All-capital bokstäver ger också en auktoritativ titt som hjälper till att förmedla en professionell image för verksamheten. Ord bör begränsas, fokus på företagets namn och adress.

Bokstäver höjd

Typeface användningen bör vara på en höjd som är lätt att läsa på avstånd, som av dem som kör av verksamheten. LetterBank, ett ledande företag för skyltning, har funnit att block-stil bokstäver på en höjd av 4 inches kan vara att läsa så mycket som 100 fot bort och iögonfallande upp till 40 fot bort.

Färger

Använda färger för skrift, kontra flera färger. Solida färger är lättare att läsa, eftersom ögat märker breven som en ensam "block," vilket gör texten lättare och snabbare för ögat och hjärnan att bearbeta. Kontrasterande färger hjälper också läsa bokstäver. Till exempel svarta bokstäver bör användas på ett vitt eller gult förtält och vita bokstäver bör användas på en röd, grön eller blå skärm för maximal läsbarhet.

Logo ändring

Företag vill ofta skapa kontinuitet mellan bokstäver används på sina logotyper. Men bokstäver för logotyper används oftast på visitkort och brevpapper där läsaren kan se formuleringen upp nära. En markis, kan stil inte vara lämpligt, som med en logotyp som har en kursiva teckensnitt eller överlappande bokstäver.

En professionell grafisk designer som tävlar i arbetar på markiser och utomhus skyltar bör konsulteras för att ändra en logotyp, om det behövs. Denna person kommer att kunna ge professionell designrekommendationer så att bokstäver på förtältet är lämpliga och effektiva. Detta kan innebära med ett annat typsnitt som inte speglar en på brevpapper och tryckt material. Kom ihåg att en markis har sin egen grafisk kommunikation mål att väcka uppmärksamhet, identifiera företagsadress och vägleda kunder.