Förökningen av en Viburnum Nudum

Viburnum nudum är en all-kryddar buske med krämig vit blom på våren och glänsande gröna sommaren bladverk, följt av ljusa röda bär och djärva lila blad. Viburnum nudum sprids av barrved sticklingar, dike skiktning, eller av utsäde.

Av barrträ skärning

Med barrved sticklingar är det mest praktiska sättet att sprida nya Viburnum nudum buskar. Sticklingar tas i mitten av sommaren. Sticklingar, som är behandlade med ett hormon att främja böka, planteras i en 1-gallon behållare fyllda med väl dränerande krukväxtjord. Framgångsrika sticklingar är redo att plantera utomhus följande vår.

Dike skiktning

I dike skiktning, är en hela viburnum gren böjd på marken samtidigt knuten till trädet. Grenen är begravd i ett grunt dike med spetsen på den gren som sträcker sig över jorden. Grenen är avskurna från överordnade trädet efter nya rötter utvecklas.

Frön

Förökning av utsäde är den svåraste och minst livskraftig metoden av förökningsmaterial en ny Viburnum nudum. Frön kräver väldränerad planteringsjord medium. Den idealiska platsen är en med temperaturer från 75 till 80 grader Fahrenheit. Jorden bör hållas något fuktig. Fröna kommer att ruttna i jord som är för blöt.