Förhindrar Moth bollar mögel?

Förhindrar Moth bollar mögel?

För att avvärja nattfjärilar, moth bollar är små vita pellets som har en stickande lukt. Många människor använder moth bollar för olika ändamål, bland annat för att förhindra svampangrepp som mögel. Möjliga hälsa komplikationerna som mal bollar kan orsaka gör dem dock farligt ämne att hålla i hemmet.

Moth bollar

Som innehåller naftalen, är moth bollar en gemensam objekt används i krypgrunder och källare för att hålla skadedjur--såsom ormar, nattfjärilar och möss--på bay. Tyvärr, moth bollar är farliga, och enligt The Environmental Protection Agency, en "långlivade, bio ackumulerande och giftiga kemikalie" som kan orsaka allvarliga och dödliga biverkningar. Exponering för mal bollar kan leda till brist på aptit, trötthet, kräkningar, diarré, huvudvärk och skador på röda blodkroppar.

Moth bollar och mögel förebyggande

För svampen som mögel att växa, måste fukt vara närvarande. Moth bollar kommer att absorbera fukt, för att undvika mögel från att växa och frodas. Dock uppväger riskerna med nattfjäril boll användning några positiva aspekter som de kan ha. Istället för att använda moth bollar för att förhindra mögel, Välj ett säkrare mer naturliga alternativ som inte orsakar hälso komplikationer till dig eller din familj.

Att ta bort mögel

Innan du vidtar åtgärder för att förhindra mögeltillväxt, ta bort någon svamp för närvarande växer i och runt ditt hem. Du kan döda mögel av imma området med flera olika mögel borttagning lösningar. Vit vinäger, syre blekmedel och borax kommer alla döda mögel säkert. Använda outspädd ättika eller 1 kopp borax upplöst i 1 gallon kallt vatten eller syre blekmedel för att eliminera svamp tillväxt. Dimma formen med hemmagjord svamp mördaren, och Låt sitta i 10 minuter. Efter den tilldelade tiden löpt ut, torka av ytan ren med en fuktig trasa. Fortsätt på detta sätt tills du har tagit bort alla spår av svampen.

Att förhindra mögel

Det bästa försvaret mot mögeltillväxt är förebyggande. Håll ditt hem torr genom fastställande läckor, till exempel läckande rör eller tak, så snart som möjligt. Mögel kan växa i någon mörk, fuktig och fuktiga platser. Badrum och källare är ett gemensamt område för mögeltillväxt, och du bör kontrollera dessa områden regelbundet för svampen. Installera ett badrum vent eller öppna ett fönster under duschar kommer att förhindra en uppbyggd av fukt som kan orsaka en ökning av mögel. Dessutom torkar duschar, badkar och handfat torr efter varje användning för att sänka risken för mögeltillväxt. Täcka smuts källargolv med plast fuktspärr att förhindra svamp tillväxt i smutsen.