Fördelarna med fjäril orkidéer

Fördelarna med fjäril orkidéer

Butterfly orkidén lägger till grace och skönhet till alla hem; Det kommer att blomstra suspenderade i en hängande kruka eller sitta upprätt i en behållare. Den producerar blommor som varar i upp till tre månader och några kommer att blomma två gånger om året. Butterfly orkidé, även kallad mal orkidé, hör hemma på Phalaenopsis släktet. Enligt Orchid källan är ca 3/4 av alla orkidéer säljs per år butterfly orkidén.

Blommor

Butterfly orkidéer producerar Blom som mäter från 2 till 5 inches i diameter. Orkidéerna kommer i en mängd olika färgmönster som ställen, ränder och fasta ämnen. Blommorna kommer i nyanser av rosa, gul, lavendel och vit. En övergripande stam stöder blommorna i en spray som mode längs dess längd. Varje blomma öppnar vid 2-5 dagars intervall. Utsätta Blom för rök från cigaretter kaminer eller bilar kommer att orsaka blommorna till vissnesjuka och knopparna skrumpna upp och dö.

Blomma Timing

En fördel med fjäril orkidén är att odlaren kan köra det blomma vid en vald tidpunkt. Om trädgårdsmästaren upprätthåller konsekvent rumstemperaturen vid 78 grader dag och natt, i cirka tre till fem veckor, börjar orkidén ge blomma sprayer. När knopparna utvecklas, temperaturen måste förbli konsekvent eller knopparna kommer att dö. Fuktigheten måste också inte varierar, eller knopparna kommer att sjunka från anläggningen.

Ljus

Butterfly orkidén kommer att frodas i hemmiljö med anmärkningsvärt lite ljus. Placera orkidén nära ett fönster som vetter mot öster eller väster. Hålla orkidén från direkta solstrålarna. Det gynnar från tidig morgon och sen eftermiddag solljus. Lysrör placeras ungefär 1 fot ovanför orkidén växt kommer att komplettera ljus om inga fönster finns för att förse anläggningen med solljus. Hålla ljusen på under dagtid och stänga av dem på natten för att simulera den orkidé naturliga miljö.

Tillväxt Requirments

Till skillnad från vissa orkidéer växer fjäril orkidén väl med en måttlig luftfuktighet på 50 till 75 procent. Att placera orkidén på en bricka fylld med små, fuktig småsten hjälper höja luftfuktigheten runt anläggningen. Under vintermånaderna, kan luftfuktigheten i ett hem doppa. Överväg att använda en luftfuktare till uppdra hemmets fuktighet. Hålla den orkidé odlingssubstratet fuktig men inte alltför blöt. Anläggningen har en ljus imma varje dag, men låt den orkidé blommor torr eller deras livslängd kommer att förkorta. Butterfly orkidén gillar också lufta rörelse. Plant Biotechnology projektet föreslår ett litet fan nära orchid för att cirkulera luften.