Fördelar & nackdelar med att använda bruna papperspåsar

Fördelar & nackdelar med att använda bruna papperspåsar

Fördelarna med bruna papperspåsar---är särskilt jämfört med sina motsvarigheter i allt mer impopulär plast---allmänt tippad. I själva verket många lokaler flirta med anta plastpåse förbud, uppdragsgivning livsmedelsaffär för att uteslutande använda papperspåsar. Allt detta är baserat på deras inverkan på miljön, eller brist på sådan. Dock finns det några nackdelar som följer sina kvaliteter, och det är nu upp till konsumenten att avgöra vilken som är bäst.

Återvinningsbara

Inte bara är bruna papperspåsar återvinningsbara, 70 procent av de "nya" väskor som du får i en butik är tillverkade av återvunnet papper själva. Plastpåse återvinning är mycket mer komplicerade och inte lika effektiv. Om du väljer inte att återanvända dina papperspåsar, behöver du inte känna skuld om att göra så eftersom du vet att även om du inte återvinna det, faktum kvarstår att de är biologiskt nedbrytbara.

Hållbarhet

Ett område där plastpåsar är effektivare är hållbarhet. De kan vanligtvis väga tyngre än deras motsvarigheter papper, och de är inte lika sårbara för vattenskador. Plus, även om papperspåsar har mer volym, kvarstår faktum att du endast kan bära omkring två åt gången. Med plastpåsar, kan du bära så många du kan passa runt ditt grepp i händerna och inte bli så berörda sönder eller går sönder.

Återanvändbara

Bruna papperspåsar har en mängd olika användningsområden efter du föra dem hem. Du kan föra dem tillbaka till affären för att väska framtida beställningar, till att börja med. Men har de också många praktiska tillämpningar runt huset. Du kan använda dem som kompost eller återvinning väskor, förvaringskärl eller även för praktiskt genomförande av varor till någon annans hus om du tar middag.

Tillverkning

Papperspåsar är bättre för miljön i sin slutliga form, är tillverkningen faktiskt inte lika miljövänliga. I själva verket använder införlivandet av polyetylen som används för tillverkning av plastpåsar mycket mindre energi än det gör med återvunna fibrer används i papperspåsar. Detta kvantifieras i fråga om energiförbrukning och föroreningar.