Fläckborttagning för rött färgämne

Fläckborttagning för rött färgämne

Att veta du överfört röd karamellfärg på dina kläder, kan möbler eller mattor vara upprörande. Red är en mycket levande färger och svårt att ta bort. Ta bort fläckar från din hand genom använda tvål och vatten flera gånger. För att ta bort fläckar från din räknare, Använd en allrengöringsmedel rengöringsmedel som innehåller blekmedel. Men om du får någon Livsmedelsfärgämnen på din klädsel, mattor eller matta, kontakta en professionell. Även de är medvetna om att ta bort fläckar orsakade av karamellfärg är en svår uppgift, men definitivt inte omöjligt.

Kläder

Enligt god hushållning, om Livsmedelsfärgämnen fläcken är fräsch och har inte angetts, använda en svamp doused med kallt vatten och badda det färgade området tills det absorberar vatten. Använder ett litet tryck, börja gnugga i riktning bort från dig med korta linjer. Dock om det är misslyckat och den rött färgämnen förblir, blanda en lösning av 1/4 kopp blekmedel om säker för tyg eller 1/4 kopp av syre blekmedel per gallon kallt vatten och Blötlägg i minst 30 minuter. Efter blötläggning, skölj väl med kallt vatten och tvätta den i tvättmaskinen med vanliga tvättmedel och tvätt cykel lämplig för kläder.

Klädsel

Om röd karamellfärg blir på dina möbler, god hushållning rekommenderar att blanda en tesked av diskmedel och en matsked av ammoniak med två koppar kallt vatten. Blanda aldrig klorin och ammoniak eftersom de resulterande rök är farligt, enligt god hushållning. Använda en tvättlapp, badda det färgade området. Upprepa tills karamellfärg är borta.

Dock om att försök misslyckas, ersätta ammoniak med vit vinäger och blanda det med diskmedel och två koppar kallt vatten och badda det färgade området igen. Därefter gäller gnugga alkohol till området med en svamp eller en tvättlapp. Slutligen, badda med kallt vatten och låt torka.

Matta/mattor

Enligt god hushållning fungerar blandningen för klädsel för dina mattor och mattan. Blanda en matsked ammoniak med en matsked flytande diskmedel som i klädsel fläckborttagning ovan; men blanda med två koppar varmt vatten. Använda en tvättlapp, badda det färgade området tills den rött färgämnen har försvunnit. Och om det inte lyckas, ersätta ammoniak med en matsked vit vinäger och två koppar varmt vatten. Tillämpa gnugga alkohol på området med en svamp eller tvättlapp. Slutligen, badda med kallt vatten och låt torka.