Finns det hushållsprodukter som döda maskrosor?

Maskrosor är bra för din gräsmatta och för dig. Deras rötter lufta jorden, vilket gör att gräset att absorbera mer näringsämnen, och de locka nyckelpigor som livnär sig på bladlöss. Maskros sap används som en behandling för vårtor, och växten används också som ett diuretikum. Om du inte vill maskrosor växer på din gräsmatta, men finns det flera sätt att döda dem, med hushållsprodukter i stället för giftiga kemikalier.

Majsmjöl Gluten

Majsmjöl gluten håller maskros frön från groning, men det kommer inte att döda växter som redan växer. Iowa State University utvecklat det som ett preemergent ogräsmedel, och det fungerar genom att hålla rötterna bildas när fröet gror. Tillämpa majsmjöl gluten fyra till sex veckor innan maskrosor gror, rekommenderar hemsidan Plantea. Det är mest effektiv när den tillämpas två gånger om året. Dessutom, är majsmjöl gluten säkra för människor och husdjur. Majsmjöl gluten är inte samma som majsmjöl används för bakning.

Vinäger

En 5 procent koncentration av ättika är ett miljövänligt sätt att befria din gräsmatta av maskrosor. Ättiksyra i vinäger är en effektiv herbicid, enligt Cornell University Cooperative Extension, kontrollera 95 procent av ogräs 24 timmar efter användning. Hushållens vinäger ger endast kortsiktiga kontroll över de flesta ogräs, dock så att flera program kan vara nödvändigt.

Kokande vatten

Kokande vatten fungerar bra som en weedkiller. Var försiktig, dock, eftersom kokande vatten kommer att döda alla växter det kommer i kontakt med. Kokande vatten fungerar genom kokning i anläggningen i marken.

Bakpulver/Salt

Strö bakpulver på maskrosor växer i sprickor i din uppfart och gångvägar. Natrium i bakpulver kommer att döda maskrosor, enligt Reader's Digest. Salt kan också användas för att döda maskrosor. Gäller bara en nypa vid basen av växten.

Blekmedel

Outspädd bleach kommer döda maskrosor om sprejas eller hälls på anläggningen. Liknande kokande vatten, kommer blekmedel dödar någon växt som det kommer i kontakt med, så var noga med att inte få det på gräset.

Borax

Strö över Borax i sprickor där maskrosor vilja växa för att hålla dem från att slå rot. Borax är giftigt för alla växter, så tillämpas noggrant för att rikta endast ogräset.