Finns det ett sätt att vända upp temperaturen på en inomhus Central värme enhet?

Finns det ett sätt att vända upp temperaturen på en inomhus Central värme enhet?

En central värme system ger värme till alla rum i ett hus eller byggnaden genom ett rör och ventiler. I vissa fall används radiatorer att flöda varmvatten genom en serie av rör. En panna är ofta värmekällan där varmvatten eller en serie av metall spolar är uppvärmd och värmen sprids av system fläktar eller vattenflödet. Temperaturen kan höjas genom en vägg termostat och genom en central termostat ansluten till centralvärme enheten själv.

Instruktioner

•Hitta termostat kontroll för central värme. Detta kan vara en digital termostat eller en dial/spaken termostat.

•Look för knappen "öka temp" på termostaten, som kan vara ett + "på en pilformad knappen. Tryck på knappen tills numret på skärmen är önskad temperatur. Tryck på "Hold" att hålla det inställt vid denna temperatur tills du ändrar det nästa. Eller lämna det så displayen blinkar "tillfälligt" eller "override" så att efter ett par timmar termostaten återgår till det har programmerad inställning. För dial/spaken termostater sväng eller tryck spaken tills temperaturen antal kantade matchar upp med den markör eller spak punkten den temperatur du vill ha.

•Hitta pannan, vanligtvis i källaren i byggnaden. Leta efter en kontroll ratt märkt "termostat" eller "pannans termostat." Om den bara har "Hög" och "Låg" sätta inställningar den till "Hög." Om den är digital eller har flera nummer inställningar, vända den upp till den nästa högsta inställningen.

•Gå tillbaka till väggen termostat och Vrid upp temperaturen till önskad nivå. Vänta ett par timmar för temperatur nås.

Tips & varningar

  • I vissa fall styr pannan temperaturen både i värmesystemet och varmvattenberedare. Vrida den för högt kan göra varmvatten i hemmet extremt varmt och potentiellt bränna någon använder kranar eller bad. Om du är osäker på om pannan hanterar både, justeras inte pannan termostaten utan hjälp av en professionell VVS (värme och kyla).