Fern växtförädlingsprodukter

Fern växtförädlingsprodukter

Ormbunkar är exceptionellt anpassningsbara växter som är utmärkta val för gränsen planteringar eller marken täcker. Dessa växter, som finns i många varianter, odlas också ofta som hängande växter. Eftersom många sorter växer bra i skugga, kan de växa på platser där du inte kan placera andra växter som behöver mer skugga. Vissa sorter har känsliga strukturer, att göra en attraktiv kontrast med växter som har breda blad. De flesta ormbunkar växer långsamt, ta flera år att få deras vuxen storlek.

Holly Fern

Holly fern (Cyrtomium falcatum) är en prydlig ormbunke som heter för dess holly-liknande konsistens. Denna ormbunke växer upp till 2 till 3 fot lång och 3 till 4 fot bred. Som en lättskött växt klarar den värme och några konstbevattning. Holly ormbunkar gör bra i blandade sängar av impatiens, hostor, perenner och andra ormbunkar. De långsamt växande ormbunkar, men bibehålla en konsekvent tillväxtmönster.

Bead Fern

Bead ormbunkar (Onoclea sensibilis), även kallad känsliga ormbunkar, har lätta gröna ormbunksblad som gul eller rödbrun i höst. Deras andra gemensamma namnet kommer från det faktum att de är känsliga för frost. Bead ormbunkar har bördiga ormbunksblad, som bära sori--kluster av sporer--som finns kvar över vintern. Dessa ormbunkar växer snabbt och behöver kontrolleras i små sängar. De behöver fuktig jord.

Strutbräken

Strutbräken (Matteuccia struthiopteris) är en stor vas-formade lövfällande planta som liknar struts plymer. Även om denna ormbunke kan växa upp till 4 till 6 fot hög i naturen, konstaterar det vanligtvis inte växer lika lång i trädgård sängar, Clemson University förlängning. De växer i antingen solen i skuggan. Eftersom de behöver fuktig jord, särskilt när den ligger i soliga platser, är struts ormbunkar bra växter för våta platser. Förökningen är kanten Division.

Kungliga Fern

Royal ormbunkar (Osmunda regalis) är stora ormbunkar hittade växer i kärr, fuktiga skogsmarker och även tillfälligt på våta klippor. Deras bördiga fronds ser ut som tjocka kluster av spor fall. Den kungliga fernen utmärker sig genom sin ormbunksblad, som klipps två gånger och bära stora foldrar. Denna ormbunke, som måste konsekvent fukt, gör oftast bäst i något surt vatten eller jord. Den har ätliga fiddleheads.

Södra trä Fern

Södra trä ormbunkar ((Dryopteris nomalis) är vanligt landskap växter sett växer i söder. De har lång, ljus grön och svängda fronds som kan lätta mörka platser. Dessa ormbunkar växer längs steam banker och kärr, att nå upp till 3 till 4 fot lång. De behöver extra vatten under torrt väder. Deras rhizomer kan spridas snabbt och fylla upp ett område snabbt.