Felsökning av Whitefield pellets spis

Felsökning av Whitefield pellets spis

Whitfield har gjort pelletskaminer för uppvärmning av bostäder sedan mitten av 1980-talet. Bränslet för pelletskaminer är tillverkad av pressad trä avfall såsom sågspån, och placeras i en hopper ovanpå spisen. Pellets matas automatiskt in i kaminen där de bränns, skapa värme på ungefär samma sätt som en vanlig vedeldad spis, bara utan krångel och röra av sladden trä. Vet hur du felsöker din Whitfield pellets kamin så att du kommer att vara beredda om du har problem.

Instruktioner

•Kontrollera kaminens hopper överst om kaminens lågan går ut eller kommer inte bo lit. Göra säker där pellets i tratten och fylla på det som behövs. Låt din spis svalna ner för minst en timme om kaminen har gott om bränsle, som den höga temperaturen switch kan ha utlöst. Använd uppåtpilen om bränslekontroll på framsidan av kaminen för att påskynda bränsletillförsel, som några pellets kommer inte brunkol ordentligt med bränslekontroll på den lägsta inställningen.

•Rengör kaminen om fönstret observation blir smutsig och lågan brinner med mörk orange låga. Inaktivera kaminen på Kontrollpanelen och låt den svalna helt. Skjut askfat ut och tömma den i en behållare lämpade för aska, som en metall hink. Ren aska från värme exchange rören och bakom fire tegel på sidan av kaminen med en trasa eller mjuk borste. Ersätta askfat.

•Kontrollera tratten om pellets inte kommer att mata in i kaminen förbränningkammaren. Fyll på behållaren med pellets om det behövs. Höja termostaten att en högre inställning. Se termostaten är ej i direkt solljus. Leta upp den auger set skruven längst ner i tratten. Dra åt ställskruven med en Philips skruvmejsel om den är lös.

•Kontrollera elementet igniter säkring i facket på baksidan av kaminen om det inte lyser. Byt ut säkringen om originalet har blåst ut. Erhålla en ersättning säkring på återförsäljaren Whitfield. Prime foder systemet om säkringen inte är blåst. Gör detta genom att fylla behållaren med pellets. Tryck på "START"-knappen och slå på båda blåsmaskiner på främre kontrollpanel. Tryck på knappen "Skruv". Inaktivera skruven tillbaka när pellets drop in i förbränningkammaren, som oftast tar 10 till 15 minuter.

•Kontrollera ledningarna mellan termostaten och kaminen för raster eller lösa anslutningar om röda lampor blinkar på Kontrollpanelen. Kontrollera med återförsäljaren Whitfield om ledningarna är bra, som du kan ha en defekt termostat.

Tips & varningar

  • För en komplett felsökningsguide för Whitfield pellets spis, kontrollera ägarhandboken.