Felsökning av Elektrisk centralvärme

När du ska ringa en reparatör

Om det finns problem med en elektrisk centralvärme enheten, bör det verkligen ses av en professionell som är licensierad för att hantera jobbet. Det finns dock några saker som kan göras av ägaren att utesluta eller möjligen även lösa ett problem, och åtminstone vet vad reparatören bör fastställande. Om det finns en brist på värme, men luften fortfarande blåser har mer än sannolikt värmeelement brunnit ut. Om varken värmen eller fläkten fungerar, detta kan också vara värmeelementet, men det kunde fläkten. Hursomhelst en reparatör som behövs. Om systemet verkar vara igång även om det har nått krävs temperaturen, kunde detta innebära termostaten är bruten. Kontrollera detta genom att vrida termostaten hela vägen ner och se om det stängs systemet. Om inte, termostaten behöver bytas ut. Om det blir systemet av, sedan anpassas till den högsta temperaturen och se om det visar systemet igen. Om detta händer då termostaten är inte trasig, men behöver kalibreras. Hursomhelst en reparatör måste anropas.

Sakta till värme

Om luftflödet i hemmet verkar vara svag för att inte säga obefintlig, det en filter fråga. Kolla alla intag filter samt filter på själva systemet och se om de är smutsiga. Om så är fallet, ta bort och ersätta med nya. Ett system kan bara skicka ut luften som det ger, och om filtren inte är så att luften in i systemet, det kan inte värma och skicka tillbaka den genom.

Temperaturförändringar i rum

Om det verkar att vissa rum är kallare eller varmare än andra, kan det vara ett enkelt fall av registren inte justeras korrekt. Se till att registren är öppna och komma tillbaka och kontrollera rum igen i en halvtimme. En annan orsak till problemet kan vara arbetet som kanal. Gå till vinden i krypgrunden där kanal arbetet för-systemet finns och försöka hitta det område där rummet som är svalare finns. Kontrollera att kanalen arbetet är fäst och förseglas ordentligt. Om inte, det kan fixas lätt med leveranser från järnaffären.

Ringa elektrikern

Om systemet stängs av utan förvarning, det brytaren. Gå till rutan och kontrollera växeln. Om det har kastats, aktivera det igen. Om det händer igen en elektriker, inte en uppvärmning reparatör, behövs.