Fel på min trädgårdsväxter

Fel på min trädgårdsväxter

Trädgårdsskötsel kan vara en mycket lugnande och stress minskar verksamhet. Känslan av solen i ansiktet, en lätt bris i ditt hår, och fuktig jord under naglarna ofta ge en känsla av lugn glädje. Ditt blodtryck kan dock spike när du upptäcker skadliga skadedjur som förstör din älskade grödor. Det finns många typer av trädgård skadedjur. Identifiera dem är nyckeln att ta bort dem från din trädgård.

Sniglar och snäckor

Sniglar är inte tekniskt fel (insekter). De är snarare, snäckor, musslor och musslor. Detta faktum, dock slutar inte dem från mumsa på läckra gröna bladen av dina grönsaker.

Mjölkaktig trädgård skogssnigel (Deroceras reticulatum), en krämig ljus brun eller grå slug, är särskilt glupsk. Denna snigel, hemma i Europa, läckerheter i fest på sallad, bönor och majs i Nordamerika.

Brun trädgården snigeln (Helix aspersa) är en annan slemmig varelse att undvika. Denna spiral-besköt menace förbrukar rosor, citrusträd, persikoträd och buxbom buskar. Dessa sniglar kan elimineras genom att införa en typ av underprissättning snigel kallade decollate snigeln (Rumina decollata), som lever av dem.

Hornworms

Leaf-ätande monster kallas hornworms är faktiskt larver förutbestämd för att bli fett arbetsföra sphinx malar (svärmare familj). Det finns två typer av hornworms. Tomat hornworm, känd för decimerar tomat grödor, är larver form av fem-fläckig hawk moth. Denna larv är stort och ljust gröna, med diagonala vita ränder och en hornlike utstick nära sitt slut. Tobak hornworm, bane av tobak grödor i sydöstra USA, är larver form av Carolina sphinx moth. Det är samma utseende som dess tomat-beundrande kusin.

Båda typerna av hornworms är stor och synlig varelser som kan lätt tas bort från växter för hand.

Wireworms

Wireworms (medlemmar av familjen Elateridae) är smal, cylinder-formade maskar varierar i längd från 1/2 tum till en tum. Deras namn kommer från deras tuffa, seniga, metalliskt utseende. Hungriga wireworms är kända för att förstöra rotfrukter som potatis, som havre och korn, vete och havre. Dessa "maskar" är faktiskt larval arrangera av skalbaggar kallas Klicka skalbaggar. Dessa insekter kan kontrolleras av bruka marken på hösten, för att störa deras livscykel.

Spenat Leaf gruvarbetare

Spenat leaf gruvarbetare är små svarta larver som håla inom bladen av lummiga gröna grönsaker. Deras närvaro kännetecknas av bruna fläckar med svarta fläckar i övrigt friska gröna blad. Denna skada bugg bor inom marken hela vintern, framväxande under våren att lägga sina ägg på undersidan av bladen. När Äggen kläcks, börjar maskarna sin fest. Leaf gruvarbetare är svåra att kontrollera. Bladen som visar tecken på skador från dessa insekter ska tas omedelbart bort från anläggningen. Tidig vår och höst planteringar är oftast säkra från leaf gruvarbetare.

Flea skalbaggar

Flea skalbaggar är små, ljusa gröna skalbaggar som våren i luften som loppor när skrämde. De gläds i riddling blad med små, runda hål. Dessa insekter är särskilt skadliga för hälsan hos grödor i familjen som tomater, aubergine och potatis. De älskar också smak av pepparrot blad och bean växter. Flea skalbaggar kan styras med neem produkter, kiselgur och trädgårdsodling oljor.

Japanska skalbaggar

Japanska skalbaggar är en annan typ av skalbagge skadliga för trädgård grönsaker, samt att ett antal trädarter. Mindre än en tum lång, dessa skalbaggar har glänsande brons vingar och metalliska smaragd gröna organ. De är kända för att attackera persikor, körsbär och druvor. En infestation av japanska skalbaggar kan kvävas i sin linda om de upptäcks i tid. Små siffror kan tas bort för hand, medan större infestationer kan styras med spray-on insekticider som deltametrin och bifentrin. Beetle fällor, finns på de flesta kommersiella plantskolor, kan också vara effektivt.