Fakta om vilda pelargoner

Fakta om vilda pelargoner

Många människor höra ordet "geranium," Tänk på gemensamma blomlåda och sängkläder sorter. Detta är faktiskt Pelargonsläktet. Medan de är del av Näveväxter--- eller Geranium---familj, är de inte pelargoner. Sanna pelargoner växer vilt i många delar av världen, från bergiga regioner till tropikerna.

Utseende

Pelargoner är vanligen Grenade växter med flikiga eller dissected blad. Blommorna, som kan vara vit, rosa, lila, lila eller nyanser av rosa, är ofta enkla, med fem kronblad. Blom har ibland vener i en kontrasterande färg. Några arter, som den eurasiska Geranium platypetalum, har dubbla blommor.

Namn

Vilda geranium arter har fått många Smeknamn, det mest framträdande som är "Midsommarblomster." Smeknamnet kommer från formen på seedhead, som är uppsvällda i ena änden och smalna till en punkt på den andra, som liknar tillplattade huvudet av en kran.

Amerikaninfödingar

Vissa geranium arter är naturligt i Nordamerika. Bland dem är Geranium maculatum eller spotted Midsommarblomster, som har rosa blommor. Geranium robertianum, även kallad "Herb Robert," finns i östra och centrala Nordamerika. Den producerar små rosa blommor, ormbunke-liknande blad och distinkt röda stjälkar.

Familjemedlemmar

Vilda geranium arter är föräldrar till många välkända härdiga geranium sorter. Bevans variation, till exempel, är en sort av den europeiska Geranium macrorhizum, som har rosa blommor och äppel-doftande blad. Geranium maculatum är överordnad den populära Johnson blå härdiga geranium.