Fakta om toalett bakterier

Om du fick välja den smutsigaste sak i ditt badrum, skulle du nog välja din toalett. Forskning håller dock inte med dig. Det finns mycket värre saker som lurar där inne. Upptäck sanningen genom att lära sig några fakta om toalett bakterier.

Missuppfattningar

De flesta bakterier på toaletten finns på handtaget, inte wc-stolen. I själva verket har det genomsnittliga skrivbordet mer bakterier på det än en toalettsits. Kanske därför att även om 95 procent av män och kvinnor hävdar att de tvättar sina händer, forskare upptäckt att endast 67 procent faktiskt göra.

Typer

Bakterier och virus som finns i offentliga toaletter har streptokocker, stafylokocker, E. coli, shigella-bakterier, hepatit A virus, vanlig förkylning virus och olika sexuellt överförda organismer.

Varning

Fekal bakterier är vanliga på golvet. Det kan göra det på botten av plånböcker och väskor som är fastställs det.

Kul att

En 13-årig pojke gör ett vetenskapligt experiment upptäckte att vatten från sin skolans toaletter var renare än vatten från vatten fontäner.

Förebyggande/lösning

Stäng toalett sits. Steg bort från toaletten innan du spola eftersom bakterier kan drivas i luften när det är spolas.

Expert insikt

Enligt Abigail Salyers, Ph. D., ordförande för American Society for Microbiology, har ingen någonsin förvärvat en STD på toalettsitsen (om inte har sex var inblandad).

Förebyggande/lösning

Undvika bakterier genom att spola toaletten med din sko. Använda bås som erbjuder toalettpapper som är nästan helt täckt av en innehavare.