Evergreens som kommer att växa i skugga

Medan alla växter ersätta deras bladverk, göra evergreens det gradvis, inte alla på en gång i en säsong. Du kan märka Barr på marken, men ditt träd ser aldrig nakna. Evergreens också hålla sina blad gröna året om. I allmänhet, tål bredbladiga evergreens skugga eller halvskugga bättre än de med små blad, så länge som klimatet är rätt för dem.

Buxbom Wintergreen

Buxbom wintergreen växer i US Department of jordbruk växt härdighet zoner 4 till 9 och behöver väldränerad jord. Mogna växter nå mer än 4 fot i höjd och göra låg trädgård häckar med blad som håller deras glans året runt, enligt University of Illinois Extension Service (UIES). En annan överklagande av buxbom vintergröna är dess underhåll krav. Busken växer i en rund svamp form naturligt, som kräver ingen beskärning att behålla sitt utseende. Och så länge marken är alltid fuktig men inte mättade, kommer det att förbli en glad växt.

Kanada odört

Kanada odört är ett undantag bland barrväxter (träd som producerar frön i en kon) som en av de få som tolererar skuggiga förhållanden. Det gillar också jord som är fuktig men dränerar bra och är rik på organiskt material. Kanada hemlock kräver en hel del utrymme att växa och har en pyramid form. Träden får vara 70 fot lång och 35 fot brett. För att bibehålla det på en lägre höjd med en välväxt form, måste du beskära det regelbundet. Den växer i zonerna 3 till 8. Enligt UIES, trädet är inte tolerant av torka och bör skyddas mot kraftiga vindar.

Japansk idegran

Den Japansk idegran är en långsamt växande perenn träd som säljs ofta på plantskolor, både i behållare och med nakna rötter. Men om du känner någon som har en, be om en gren och starta din egen Japansk idegran från en klippa. Trädet blommar i mitten av våren och producerar en gul blomma. Den också når 50 fot i höjd och sina rötter växa 16 fot djupt. Så, innan man plantera detta träd, anser din tillgängligt utrymme.

Mountain Laurel

Pennsylvania state blomma, mountain laurel är en blommande vintergröna. 4 - till 10-fots buske växer ofta vilt på klippiga bergstoppar. Sina rosa-vita blommor blommar från slutet av maj till juni, men blanka bladen bo hela året. För att trivas, behöver mountain laurel cool, fuktiga markförhållanden i en väldränerad område.

Rhododendron

Rhododendron är en blommande vintergrön buske som har ett grunt, kompakt rotsystem. Detta gör det lätt att transplantera från en plats till en annan om det behövs. Men du är inte troligt att möta denna situation om du växa din rhododendron i väldränerad sur jord. Växten trivs bättre i områden med hög luftfuktighet, som Pacific Northwest.