Enviro pelletskamin rengöring förslag

Enviro pelletskamin rengöring förslag

Pelletskaminer bränna pellets av komprimerade biomassa att värma ett utrymme. De ger ett ganska billigt sätt att värma bostäder som avger mycket lite aska och rök samtidigt effektivt värme ett rum. Enviro, en ledande tillverkare av pelletskaminer, ger förslag för rutinmässig rengöring och underhåll att hålla upp säkerheten och effektiviteten av dess pelletskaminer.

Två gånger i veckan

Enviro rekommenderar att insidan av pelletseldaren ska tömmas, dammas och rengöras varannan dag eller två gånger i veckan. Vänta tills spisen är kallt innan du utför något underhåll. Detta inkluderar att ta bort askan från eldstaden, asklådan, burn potten och bränna potten liner. Ta bort burn potten där pellets brännskadan och liner att skrapa bort askan med en metallavstrykare i en papperskorg kan. Vakuum bakom stålsätter pläterar av eldstaden att avlägsna aska och förhindra brännande problem. Töm asklådan i en metall papperskorgen behållare och vakuum pannan ren innan du byter.

Varje halvår

Enviro rekommenderar också en djupare rengöring av pelleten spis varje sex månader eller så. Inspektera och rengör friskluftsintag, avgassystem passager i eldstaden bakningen, evakuerar ventilen och fläkt mekanismerna. Ta bort eldstaden uppbackning vakuum insidan av eldstaden och alla avsluta passager väl. Inspektera avgas ventilen för att besluta om din pelletskamin återförsäljare måste kontaktas för en professionell rengöring. Vakuum två blåsare mekanismerna och Smörj konvektion Fläktmotor med två droppar av olja i varje smörjning hål.

Efter den kalla årstiden

När den varma säsongen kommer och det är dags att gå i pension pelletskamin för ett par månader, Enviro rekommenderar går igenom alla regelbundna och säsongsbetonade rengöring processer. De rekommenderar också koppla ur pelletskamin, vilket förhindrar potentiella elektriska problem och oavsiktlig användning av El trots att apparaten är avstängd. Med en mjuk trasa fuktad med denaturerad alkohol, torka av alla guldpläterade delar av spisen, som fingeravtryck kommer att bli permanent om inte rensade bort innan uppvärmning spisen.