Enkla sätt att Declutter och organisera ditt hem

Ditt hem är din borg, även om det ibland verkar som om hela kungariket har flyttat inuti. Att bli av med röran och organisera är en del av städning som många tycker utmanande. Innan du hoppar in i sortering och ordna om, är det viktigt att ha en plan.

En plats för allt

Avmarkera en plats där man kan sitta att fatta beslut och skriva anteckningar. Detta kommer att vara din kommandocentral för att organisera ditt hem. När du sitter där med en varm kopp kaffe, skriv ner vad du behöver i varje rum i ditt hem. För exempel om ditt kök behöver en "skräp låda" för alla dessa lite småsaker, lägga till det i listan. Om du behöver hyllor installerat sätter det på listan. När du har en lista består, få objekt som du behöver. Inköp, installation, bygga--bara gör vad du behöver göra för att se till att du har en plats för allt innan du börjar att bestämma allt som allt omfattar.

Kasta ut

Detta är svåra för de flesta. Att bli av med dina saker kan vara deprimerande, men tänk på alla utrymme och organisation du har när du är klar. Gå igenom alla rum i ditt hem och göra tre högar av objekt. En lugg är skräp: saker som trasiga leksaker, slet jeans, gamla makeup. Den andra högen är donationer: kläder och leksaker i gott skick att du inte har använt under de senaste sex månaderna, tillsammans med köksprylar, och andra hem röran som du egentligen inte behöver. Den tredje högen är din hålla högen för allt du håller tills du väljer sin sista viloplats.

Allt på sin plats

När det gäller att organisera ta ett rum i taget. Avyttra soporna högen och flytta donation högen utanför rummet. Detta lämnar dig med endast de artiklar du behöver hitta en plats för. När du har gått igenom hålla högen och placerade allt där det hör hemma, helt enkelt fortsätta med regelbunden rengöring av rummet och innan du vet det är ett rum helt ren och organiserad. Fortsätt med detta tills du har gjort alla rum, då kan du ladda upp alla donationer och ta dem till din lokala kyrkan eller Goodwill. När ditt hem är rena, okonstlade och organiserat är det lätt att hålla det så genom att se till att allt blir tillbaka till där den hör hemma efter användning. Också använda diskretion när shopping--vill du inte gå igenom detta igen i sex månader.