Enkla sätt att bli av loppor i huset

Loppor i hemmet kan vara ett irriterande och besvärande problem. Husdjur kan vara värd för dessa insekter, så det är viktigt att kontrollera ditt husdjur regelbundet för loppor och att vidta åtgärder så snart du vet att det finns ett problem. Befria ditt hus på en loppa angrepp kräver olika åtgärder.

Isolera pälsklädda husdjur

Loppor fästa sig ofta på katter och hundar, och sedan släppa ägg hela huset som djuret rör sig om. Detta innebär att din första arbetsplanen bli av loppor är att isolera din sällskapsdjur medan huset får tas om hand. Eftersom loppor ofta lägger ägg i mjuka områden, är sätta djuret i ett område utan mattor eller kuddar bra för tillfället, till exempel källaren eller badrum.

Gör tvätten

Samla alla sällskapsdjur bädd, filtar och alla lakan i huset och tvätta dem i tvättmaskinen med varmt vatten och diskmedel. Köra tvättcykeln två gånger för att säkerställa att loppor är verkligen borta. Om artiklarna kan hantera det, också Lägg dem i torktumlaren på hög värme så att inga loppor eller ägg kunde ha överlevt.

Vakuum hus helt

Ta din tid och dammsuga hela huset eller lägenheten grundligt, inklusive möbler. Se till att spendera extra tid på mattor, soffor, gardiner och alla andra ytor som är vänliga mot loppor. Omedelbart ta bort vakuum påse eller vakuumet innehåll och avyttra det utanför.

Rengöring med ånga

Använd en ångtvätt eller en insektsdödande schamponera för att rengöra mattor och ytor som soffor eller fåtöljer. Om du har husdjur eller unga barn, se till att läsa etiketterna som ska säkerställa att den produkt du använder är säkra.

Ta hand om husdjur

Nu när huset är fri av loppor, är det dags att rikta din uppmärksamhet mot din sällskapsdjur. Ge ditt husdjur ett bad med varmt vatten och en flea schampo som rekommenderas av din veterinär. Sedan kamma djurets päls med en fin tand kam att säkerställa alla loppor och ägg har tagits bort.

Bugg bomber

För riktigt långlivade skadedjursangrepp har du inget annat val än att använda en loppa bugg bomb. Du kan kvitta en på egen hand, eller du kan hyra en skadedjursbekämpare att bomba huset. Alltid noga följa anvisningarna på en loppa bomb och hålla dig själv och andra människor och djur ut ur huset för den rekommenderade tiden efter med hjälp av en.