Engelska Ivy historia

Engelska Ivy historia

Engelska ivy är en gemensam vintergröna vinstockar i USA och utomlands. Det är snabbt växande och sprider sig snabbt. Ivy är mycket invasiva, och inga djur äta det heller, så att den kan växa ohämmat. Engelska ivy inte ens stoppa erosion, eftersom dess rotsystemet är grunt. Trots engelska ivy dåliga rykte har en lång historia och över 500 sorter.

Kulturell ikon

Ivy har erkänts genom historien. Mytologi förknippas med engelska Ivy börjar i antikens Rom. Romerska guden Bacchus bar en murgröna krans. I antikens Grekland och krönt ivy framgångsrika idrottare och poeter. Medeltida Europa trodde att ivy symboliserade evigt liv. Under den viktorianska eran sattes ivy i buketter för trohet. Dag, används ivy för medicinska ändamål, inklusive hud restaurering.

Amerikanska introduktion

Infördes 1797 till USA och Nordamerika från centrala Eurasien, har inklusive England, Irland, Medelhavsområdet och västra Europa, engelska ivy haft en rik historia.

Vid introduktionen till Nordamerika användes engelska murgröna ofta som en landskap växt, eftersom det är dekorativa. Engelska ivy är också en vintergrön växt, så att det gröna året om. Det är också billigt och enkelt tuktade i någon form. Engelska ivy har använts i topiaries också.

Rättshistoria

Ivy har ansetts vara skadliga ogräs av Oregon Department of Agriculture och delstaten Washington. Det finns andra stater och länder som undersöker Ivys destruktiva egenskaper och har i karantän i anläggningen, att hindra den från att importeras, exporteras, odlade eller säljs kommersiellt. Varje år, enligt PortlandOnline.com orsakar engelska ivy $137 miljarder dollar i förluster för jordbruks-, timmer- och naturlig resurs företag.

Livshistoria

Ung och vuxen är de två skilda faserna av engelska ivy livslängd. Under den juvenila fasen, vinstockar klättrar och bladen spira rottrådar, som tillåter murgröna att följa ytor och träd. Huvudstam växer starkt och woody. Vuxen växter har ljusare blad och ändrar form från en oval till formen rhombus. Förutsatt murgröna har tillräckligt med sol, kommer att vuxen anläggningen blomma och producera bär, som är milt giftiga.

Invasiva Predator

Engelska ivy är lätt och snabb att växa, växa över 164 fot. Tyvärr, på grund av dess positiva tillväxt egenskaper, det förstör ekologiska funktion, inklusive döda träd och annan vegetation och förstör livsmiljöerna. Det är mycket anpassningsbara och är resistent mot många av de kemikalier som används ofta för att förstöra ogräs.