Engelska Ivy är en bra hus växt?

Engelska Ivy är en bra hus växt?

Engelska ivy är en av landets topp tre bästsäljande växter, enligt Denver växter, en trädgårdsskötsel trädgårdsarbete hänvisning webbplats. Människor köpa anläggningen för flera inomhus och utomhus bruk, inbegripet som krukväxter. Växterna är relativt lätt att sköta och underhålla, vilket gör dem väl lämpade för trädgårdsarbete nybörjare.

Om engelska Ivy

Engelska ivy, även känd som Hedera helix, är en perfekt krukväxt för hängande i en korg eller Visa i en kruka eller container. Mer än 100 sorter av denna woody vintergröna finns, och de har olika blad i olika färger och texturer. De flesta engelska ivies har hjärtformade blad och producera gul-gröna blommor. Växterna växer som vinstockar som kaskad ner över sidorna av dess behållare.

Odlingsförhållanden

Generellt behöver de temperaturer på mellan 50 och 70 degrees Fahrenheit under dagen och något svalare temperaturer på natten. Växter klarar normal luftfuktighet inomhus så länge du spritz dem med ljummet vatten varje några dagar eller så på vintern när luften i ditt hem är torrare kör värmaren. Placera dem inte i direkt solljus, men hus i ett område där de får solexponering. Utan tillräckligt med ljus är sorter med brokiga blad benägna att bli grön. Vatten växter från overhead när jorden 1/2 till 1 tum under ytan känns torr.

Jord och placering

Engelska ivy bör planteras i lös, näringsrika krukväxtjord som möjliggör bra dränering. Gödsla växter varje månad under perioder av ny tillväxt under våren.

Hålla din anläggning i ett område som ger utrymme att andas. Överbeläggning din anläggning kan kväva sin tillväxt. Regelbunden beskärning är nödvändigt att behålla växtens önskad storlek och form.

Förökning

Du kan växa engelska murgröna från en rot stam eller sticklingar. Klipp stjälkarna från en mogen planta och ta bort dess nedre blad. Placera Sticklingen i vatten tills det groddar rötter och sedan transplantera in i en behållare.