En lukt som kommer från dusch avlopp

En lukt som kommer från dusch avlopp

När du kliver in i duschen för att få ren, vill du hitta din tvål, schampo och favorit luffa väntar på dig. Om du hittar också en dålig lukt från avloppet i duschen, är det en varning att avloppet kräver underhåll.

Vakant

Om lukten kommer från rinna av en dusch som inte används ofta, som i ett gästbadrum eller ett fritidshus, påminner lukt dig om avloppet. Det inträffar när vattnet i den fälla del av i duschen stuprör avdunstar, att ta bort de hinder som blockerar av ditt hem från avloppssystemet. Avlopp gas drivor upp röret och in i ditt hem, orsakar illaluktande doft.

Igensatt

När en lukt kommer från en igensatt dusch avlopp, är det den skarpa lukten av bakterier och röta. Träskor i ett avlopp, ofta orsakas av hår, svälls organiskt skräp som sloughed av hudceller. I stället för passning i avloppsnätet stannar organiskt material i täppa, ger bakterier en näringskälla. När vatten ryggen upp i duschen på grund av täppa, inte bara innehåller den smuts från tvätt men det kommer också att innehålla bakterier.

Lösningar

Fylla upp din dusch fälla kommer att blockera avlopp gas från att komma in ditt hem. Häll 3 eller 4 koppar vatten i avloppet, eller köra vatten från tapp i 15 sekunder. Öppna ett fönster och kör en fläkt för att hjälpa skingra avlopp gas och eventuella kvardröjande lukt. Ta bort lukten av bakterier genom att ta bort täppa. Häll 1 kopp bakpulver i avloppet följt av en kopp av väteperoxid. De kommer att skura och äta bort täppa och luktfri röret. Efter några timmar, häll vattenkokare full av varmt vatten i avloppet till slut tömma den.

Förebyggande

Förhindra att avlopp gas kommer genom din dusch avlopp genom att hålla den stuprör fällan fylld med vatten. Varannan vecka, kör tapp i 15 sekunder att byta ut allt vatten som kanske har avdunstat. Om problemet är i ett fritidshus som du inte besöka ofta, placera avlopp stopp i avloppet som en andra barriär mot avlopp gas. För att undvika träskor i din dusch avlopp, placera en mesh metall sil i avloppet. Det kommer att fånga hår och tvål bitar innan de kan glida i stuprör och skapa problem. En gång i månaden, sätta en kopp vit vinäger i avloppet att hjälpa den att köra klart.