En lista med lila blommande växter

En lista med lila blommande växter

Förenta staterna är välsignad med ett överflöd av inhemska blommor. Vissa växer över större delen av nationen, medan andra har begränsade intervall. Många av de mest iögonfallande sorterna har djärva lila blommor som gärna sticker ut mot deras bladverk.

New England Aster

När det börjar blomma i mitten av September, är New England aster (Symphyotrichum novae-angliae) en av de lättare identifierade inhemska lila blommande växterna. Chefen för anläggningen kan täckas med så många som flera hundra små lila blommor, alla med en ljus gul center. Denna växt växer till en högsta höjd av 7 fot, och växer bäst i full sol och torrt till medium-fuktiga jordar. Leta efter denna prålig harbinger av hösten längs vägkanter, kanterna på odlad jordbruksmark eller öppna ängar.

Agueweed

Agueweed, (reservatet quinquefolia) även känd som stela gentiana, är en något ovanlig lila wildflower infödda till norra centrala och nordöstra staterna. Växten är bäst identifieras av dess små upprätt rörformiga blommor. En långsamt växande perrenial, som denna växt växer bäst i fuktig mylla-rika jordar som de som finns i äldre bestånd av lövträd. Växterna har listats som hotade eller hotade i Connecticut, Maryland och Michigan.

Smal blå flagg

Smal blå flagg (Iris prismatica), även känd som smal blå iris, är en native wildflower som växer i USA kuststaterna från Maine till Georgien. En medlem i familjen orchid, tre blomma kronblad varierar i färg från en fet Berlinerblått till djup violett. Växten växer bäst i myrar eller längs med långsam rörelse strömmar. Blommorna dyker upp i mitten av våren ovanpå stjälkar som kan växa till 3 fot.

Gemensamma blå violett

Gemensamma blå violett (Viola sororia) är en lågväxande inhemska växt som finns i de östra två tredjedelarna av Förenta staterna. Ibland kallas äng violet, anläggningen är lika hemma växande i fuktig skogsmark eller soliga öppna fält. De små 5-petaled blommor varierar i färg från en lila-blå till blå-lila. I svalare skuggiga förhållanden, dyka upp blommorna med en djupblå färg, medan i soliga varma öppna platser, den blommar ta på en djupt lila nyans.

Virginia Spiderwort

En av de minsta infödda lila blommor är Virginia spiderwort (Tradescantia virginiana). Till skillnad från gigantiska resning av New England aster, denna anläggning är lågväxande och är vanliga i fuktig trädbevuxen snår eller andra delvis skuggade områden. Varje liten lila blomma har endast tre kronblad. Med undantag av Florida växa plantorna över den östra halvan av både USA och Kanada.

Dvärg Larkspur

Dvärg Larkspur (Delphinium tricorne) är en native wildflower som föredrar mer måttliga klimatet i östra centrala USA. Det inte priset hos antingen kallare nordost eller den intensiva hettan i Florida. Anläggningen kan identifieras genom sitt medium-gröna kluven blad och små blommor som dyker uppstår längst upp i dess centrala stjälk. Dvärg larkspur är en upprätt växande växt 12 till 30 inches i höjd. Det är normalt återfinns på fuktig men väldränerad skogsmark sluttningar eller andra delvis skuggade områden.