En lista av liljor

Liljor är uppskattad för sin flamboyant blom och olika färger. De växer lätt och krävs minimal vård. När du väljer liljor som blommar vid olika tider, skapar du en successiva linje av liljor blommar från mitten av juni-mitten av September.

"Stargazer" liljor

"Stargazer" är en orientalisk hybrid lily namnet eftersom blomningarna blicka upp till himlen. En härdig blomma, Lilja står med stadiga 30-tums stjälkar krönt med doftande Blom. "Stargazer" blommor har lysande röd kantning ihopkopplade med rent vitt. Plantera dem i väldränerad jord med sol eller halvskugga. "Stargazer" liljor är vindtätt och kräver inte satsar. Lökar bör täckas med 4 till 6 inches av jord och befruktas varje månad när skotten dyker upp.

Asiatiska liljor

De asiatiska liljorna rankas som de tidigaste underbyxor och är det enklaste att växa. Dessa färgglada blommor har sitt ursprung i Asien och finns i en uppsjö av färger och former. Många asiatiska liljor växa till 1 fot hög, några nå 6 fot. De blommar oftast från slutet av våren till midsommar. "Förtrollning" Asiatic är orange och växer till 3 fot hög. "Connecticut King" är gult, medan "Corsica" och "Kreta" är rosa och djupt rosa, respektive.

"Tiger Lily"

"Tiger Lily," kallas även "Orange lilja," är vanligt i många områden och funktioner stora orange blommor och mörka fläckar på sina kronblad. De är perenner som kan växa 3 inches bred. Första gången av den legendariska botanisten Linnaeus 1753, är "Tiger Lily" använda i holistisk healing, även om det har en toxisk effekt på katter. Tiger liljor växer bra i fuktig till våt mark. De kan spridas genom groddkoppar som växer på bladen. Dessa liljor behöver inte gödselmedel om inte marken är extremt fattiga.

Trumpet liljor

Trumpet lily hybrider framgår av asiaterna. De är uppkallad efter sin trumpet-liknande form och uppskattad för sin doft och skönhet. "Madame Butterfly" har en vit exteriör och gyllene interiör. De används som bröllop blommor och blommar från slutet av juli till mitten av augusti. Växa upp till 5 fot och bör omsättas. "Lorina" har nyanser av gult i centrum och vit på utsidan. De, alltför, göra perfekt bröllop blommor. Den populära "påsk Lily" är en trumpet lily.