En Guide till stängsel

Det finns olika stilar och olika material att välja mellan när du installerar ett staket. Typ av stängsel att använda handlar om funktion samt utseende.

Funktion

Stängsel kan täcka behov som innebär sekretess en bit mark, ett hem eller företag, att skydda en trädgård. Staket hålla barn eller husdjur och andra djur inom ett visst område eller omringa en fängelse anläggning. Anledningen till ett staket som installeras avgör stil med staket och vilka material används.

Staket typer

Vanliga staket typer är kedjelänk, trä, vinyl, järn och kort staket. Staket kan också göras av tegel, sten eller betong. Inom var och en av dessa, kan särskilt stil ändras för att passa ägarens önskemål och behov. Till exempel skulle ett trä staket som används för integritet vara högre och ståtligare samt inbyggd med mer solid sektioner mellan inlägg, än ett trä staket att omringa en trädgård.

Gemensamma komponenter

Oavsett typ installeras staket ofta med gemensamma komponenter. Inlägg ger ett ankare i ytterkanten staket för de olika avsnitten. Rails, styrelser eller tyg, i fråga om kedjan-länkar, ge brukar anslutningen mellan stängselstolpar. Caps ger ofta en pricken på inlägg, medan gates ger en in- och utresa sökväg.