Elektrisk Wok rengöring

Elektrisk Wok rengöring

Wokar är stora, runda kastruller ofta används i kinesisk matlagning stir fry kött och grönsaker, eller att göra soppor. Rengöring en elektrisk wok kräver vård att undvika elstötar eller orsakar skador på elektriska komponenter av pannan. Följ alltid tillverkarens anvisningar vid rengöring en elektrisk wok.

Ta bort fastnat på mat

Rengöring fastnat på mat med starka rengöringsmedel och skrubba kuddar kan skada ytan på din wok. För att säkert rengöra din wok, fyll den med vatten och slå på värmen till cirka 250 grader Celsius. När vattnet värms och fastnat på maten börjar mjukna, Använd en trä eller plast spatel försiktigt skrapa mat från woken. När all mat är borttagen, Stäng av värmen och ta bort kontrollen värme. Tvätta i ljummet vatten eller placera i diskmaskinen till slut städning.

Diskrum

Vissa wokar kan placeras i diskmaskinen. Kontrollera din instruktions manual för att säkerställa att din särskild wok maskindiskas. Ta bort värme kontroll enligt din bruksanvisning. Placera woken noggrant i diskmaskinen så att det inte repas eller komma i kontakt med andra rätter som kan repa eller skada. Använd inte ett rengöringsmedel som innehåller blekmedel.

Handtvätt

Handtvätt är det mest skonsamma sättet att rengöra din wok. Innan de placeras i vatten, ta bort kontrollen värme enligt anvisningarna i din bruksanvisning. Låt wok svalna helt innan den placeras i vatten. kallt vatten på en het wok kan orsaka deformering. Använda en mild maträtt tvätt flytande och varmt vatten för att tvätta din wok. Använd inte rengöringsmedel som är slipande eller innehåller blekmedel. Ren woken med en disktrasa eller en nylon skrubber pad.

Ta bort filmer

Över tid, kan mineraler bygga upp på ytan av din wok, att skapa en vit film. Ta bort denna film, applicera en liten mängd destillerat vit vinäger till woken och torka med en ren trasa. Alternativt, citronsaft användas också. Därefter ren woken med varmt vatten och mild tvål efter att ta bort värme kontroll.