Ekologisk mattrengöring

Ekologisk mattrengöring

Som "green living" och organiska livsstilsval Rita nationell uppmärksamhet, fler och fler människor söker alternativ till kemiska hushåll rengöringsmedel. Populärt tillgängliga kommersiella mattan städare och professionella mattrengöring lösningsmedel kan släppa oönskade kemikalier och rök i ditt hem. Lär dig hur man rengör dina mattor på ekologiskt, naturligt sätt.

Varför använda organiska mattrengöring produkter?

Förutom formaldehyd och lut, kan populära kemiska mattrengöring formler innehålla desinfektionsmedel, dofter, färger, även bekämpningsmedel. När mattrengöring lösningsmedel används, kemikalier och tillsatser som de innehåller kommer att släppas i luften och om sköljas bort, i kloakerna och så småningom tillbaka till grundvattennivån.

Fördelarna med att använda ekologiska Carpet Cleaners

Att välja rengöringsmedel baserat på ingredienser eller ekologisk certifiering hjälper ger dig kontroll över kemikalierna och ämnen som du och din familj är utsatta och att hitta sin väg tillbaka in i miljön i stort. Du kan också ta tillfredsställelse i att veta att dina pengar inte kommer att användas för att stödja branscher eller företag som tillverkar och säljer produkter som du inte vill ha i ditt eget hem. Genom att välja naturliga rengöringsmedel, gör du ett uttalande om de produkter du godkänner, genom att rösta med plånboken.

Andra fördelar är mer uppenbart rätt bort. Till exempel kan använder naturliga mattan rengöringsmedel förhindra mögeltillväxt. Många kommersiella eller hembakade ekologiska mattan städare är torra formler, så de inte främjar mögeltillväxt som våt formler kan.

Beroende på rengöringsmedel väljer du, kostnadsbesparingar kan också vara uppenbart rätt bort. Väljer du att rengöra ditt mattor med bakpulver, kommer du definitivt se besparingar när man jämför kostnaden för specialitet mattan städare lätt tillgängliga i snabbköpet.

Hur att rengöra mattan naturligt

En av de mest naturliga, billigaste och enklaste att använda ekologiska matta rengöringsmedel är bakpulver. Tillgängliga i bulk för nominella priser (även om aluminium-fri sorten hittar du i många hälsokostaffärer kan kosta lite mer), bakpulver kan bara strös över matta ytan och kvar i upp till 30 minuter före dammsugning. Bakpulver har många andra hushåll användningsområden--som en allmän yta rengöringsmedel, som en naturlig tandkräm och i matlagning--vilket gör det ett idealiskt val att köpa i bulk.

Ett antal ekologiska och "naturliga" mattrengöring produkter finns tillgängliga på marknaden, med en mängd olika val online, även om det finns flera faktorer att ha i åtanke när du väljer ett rengöringsmedel. Kontrollera listan över ingredienser för att vara säker på att de uppfyller dina krav. Du kan bekanta dig med en lista över typiska organiska eller naturliga rengöringsmedel ingredienser, liksom ämnen du föredrar att undvika. När man läser etiketterna, kan du sedan enkelt identifiera produkter du hitta acceptabla eller oacceptabla. I USA tar certifierade ekologiska rengöringsprodukter ofta en stämpel från National Organic Program eller en annan ekologisk ackrediterande organet. Kom ihåg att salt och vatten som ingredienser inte kan vara certifierade ekologiska, vilket är ett annat skäl kanske du föredrar torr matta städare.

Flera alternativ finns tillgängliga för behandling av fläckar och spill på mattan när behov uppstår. Väteperoxid, icke-blekmedel och milda naturliga rengöringsmedel blandningar kan alla användas för att behandla fläckar.