Effekterna av koliforma bakterier på bra vatten

Effekterna av koliforma bakterier på bra vatten

Koliforma bakterier, av vilka E. coli är den största och mest anrik art, kan hittas genom hela den naturliga världen, från våra tarmar till smuts och vatten. Dessa mikroorganismer vanligen är inte skadliga, men kan utgöra ett problem när den hittades i vissa koncentrationer i våra brunnar. Spruckna eller på annat sätt skadade wells låt koliforma sippra in, tillsammans med andra potentiellt skadliga patogener.

Indikatororganismer

Underhåll kits mäta ofta ditt brunnsvatten för dessa mikroorganismer; Det är relativt enkelt att testa för förekomst av koliforma bakterier. Om den finns på högre nivåer, kan ditt vatten orsaka kolibakterier-relaterade sjukdomar som diarré eller upprörd mage, samt införandet av andra riskfyllda mikroorganismer.

Hälsorisker

De flesta koliforma bakterier leda inte till sjukdom, även om sällsynta stammar av E. coli kan orsaka stora sjukdom och ibland död. E. coli-stam 0157: H7 har hittats i boskap, höns, grisar och får. människor smittas vanligtvis genom att äta rått kött. Enligt New York State Department of Health är upphandlande en farlig stam av koliforma bakterier av dricka förorenat dricksvatten sällsynta. Fortfarande, du eller din familj och vänner kan bli sjuka från en mängd andra matsmältning-upprörande bakterier som kan ha läckt ut i din vattenförsörjning.

Vad kan man göra

Testa din brunnar för fecal koliforma minst en gång per år, helst i en tid av året känt för dess vått väder. De flesta hem-förbättring och stor låda återförsäljare har dessa kit. Du har en hög risk för en vattenburen sjukdom om fecal koliforma hittas i ditt drickande. Om du har att använda vattnet innan brunnen kan repareras, se till att det varit kokas. Kräver en väl reparation specialist en uppskattning. Det kan vara något som mindre som en felaktig mössa, eller det kan betyda att det är dags att koppla in till city vatten och börja betala räkningen.