DROPP Vs. bubbla Hydroponics

Hydroponiska system är ett sätt att odla växter utan jord. Plantorna placeras i en pott och utfodras näringsämne utökad vatten. De två huvudtyperna av hydroponics använda en metod som dropp eller en bubbla system.

Fördelar

Odling av växter utan jord innebär att färska örter och grönsaker kan odlas överallt. Bor i lägenhet kan odla växter i deras kök eller på sina balkonger eller tak. Människor som lever i kallt klimat kan växa tomater i deras källare året runt och aldrig behöva oroa dig för att köpa dem på höga out-of-säsong priser. Systemen är lätta att ställa in, och kräver inte mycket underhåll, vilket gör dem idealiska för upptagna människor.

Droppbevattning hydrokultur

Droppbevattning hydrokultur är en populär metod. Systemet är ansluten till en timer, som doserar näringsämnena enligt ett specifikt schema. Näringsämnena är droppade på rötterna av anläggningen. Det finns två typer av droppbevattning hydrokultur: en återvinner och återanvänder överflödigt näringsrika vatten; den andra lämnar extra i en reservoar.

Bubbla Hydroponics

Med bubbla hydrokultur är växterna i en pott. Under växterna är ett lager av lera småsten, en reservoar av näringsämne utökad vatten och en luft sten, i den ordningen. Luftar stenen skapar bubblor, som skjuter genom lagret av grus och in i rötterna av anläggningen. Detta system möjliggör större rot tillväxt och större växter.