Dödar livsmedelsklassade väteperoxid vänliga bakterier?

Dödar livsmedelsklassade väteperoxid vänliga bakterier?

När rengöring med någon desinfektionsmedel agent, till exempel mat-grade väteperoxid, elimineras alla "buggar" eller bakterier, även de positiva. Detta är fallet om du rengöra din köksbänken eller använder det externt eller internt, t.ex. för sår, lavemang eller munvatten.

Livsmedelskvalitet

Mat-grade väteperoxid finns på vissa apotek men vanligtvis måste beställas online. Det anges brukar som 35 procent styrka och ren, gratis av stabilisatorer. Typ av peroxid du ofta köper i butikerna späds ut till 3 procent, och det har ofta tillsatser eller stabilisatorer tillsätts det. 3 procent är normalt försvagas av hälften igen för rengöring ändamål, och för förtäring, spädningen.01 procent livsmedelsklassade peroxid används.

Bakterier

Aeroba bakterier kallas också den vänliga bakterien, och de trivs i den mänskliga kroppen. De behöver syre för att överleva, vilket är vad peroxid levererar. Anearobic bakterier dödas av överflödigt syre. Detta är dåligan "buggar" du är att eliminera. Även om aeroba bakterier har extra syresättning, fortfarande initialt elimineras och ersättas med probiotika. Probiotika Lägg den naturliga floran tillbaka in i ditt system efter en peroxid behandling och återställa balansen i din kropp.

Rengöring

Späd livsmedelsklassade peroxid till 1,5 procent styrka för användning som rengöringsmedel. Använda nonchlorinated vatten för utspädning och hålla den i en mörk flaska som ljus minskar dess effekter. Häll i en sprayflaska och dimma på kök ytor, badrum ytor och någon annanstans som behöver desinficera. Torka torrt med en ren trasa. Använd 3-procentig styrka på duschar och badkar att få bort mögel.

Personlig vård

Om du använder väteperoxid för personlig vård, Använd endast under advisement av din läkare. Ta internt som endast några droppar per 8 oz. av mjölk, vatten eller juice. 3-procentig styrka kan användas att rensa vax, som ett munvatten och för sårvård. Om inköp livsmedelskvalitet på 35-procentig styrkan, späd omedelbart till högst 8 procent och butik på en säker plats från barn och husdjur. Över 8 procent kan orsaka brännskador och är giftigt vid förtäring.