DIY: Utomhus vatten fontän installera

En fontän kan ta en avkopplande lugn till en utomhus. Men kanske du har lagt av installera en fontän eftersom det verkar alltför dyr eller komplicerat. Faktiskt, de flesta utomhus fontäner kan konstrueras av material som du kanske redan har runt huset. De enda stora kostnaderna kan vara en undervattensfarkost vattenpump och några andra små tillbehör. Den andra goda nyheten är att med de flesta hemmafixare fontän projekt, kan du låta fantasin flöda.

Instruktioner

•Välj ett kärl för basen av din fontän. Detta kan vara en dekorativ urna, en stor blomkruka eller en trä fat. Borra ett dräneringshål i botten av kärlet. Hålet bör vara ungefär 2 inches i diameter eller tillräckligt stor för att infoga en gummi fontän plugg. Dessa pluggar är gjorda speciellt för fontäner och har ett hål i dem så de fungerar som en bricka. Det kommer att hålla den vattenpump röret inuti fontänen bas samtidigt också förhindra läckor.

•Decide på platsen för fontän och gräva ett hål. Det måste vara bred och djup nog för en plastbalja. Kontrollera att handfatet är bredare än fontän basen. Gräv hålet och placera handfatet inne. Se till att toppen av handfatet är i nivå med jord linjen.

•Placera en bit metall screening över handfatet. Skärmen ska vara större än de handfatet. Klipp ett hål i mitten av skärmen med ett par saxar. Hålet måste vara tillräckligt bred för att rymma vatten röret och makt sladden från vattenpumpen.

•Sätt vattenpumpen i handfatet tillsammans med en tegelsten till vikt ner handfatet. Push pump & rsquo; s vatten röret och ström sladd genom hålet i metall skärmen. Placera skärmen metall över handfatet.

• Tryck vatten röret genom hålet i gummi fontän kontakten och till fontän bas. Placera basen över metall skärmen. Reda ut nätsladden och leda det till en närliggande eluttag.

•Fyll basen av fontänen och den underjordiska handfatet med vatten. Placera färgade stenar eller andra trädgård stenar runt basen av fontänen att dölja metall skärmen.

•Koppla in elkabeln till en GFCI utlopp. Om fontänen är korrekt installerad, börjar vattnet hälla ner sidorna av kärlet. Vattnet kommer att drabba klipporna nedanför innan han återvände till underjordiska bassängen där vattenpumpen kommer att hålla vattnet cykling.

Tips & varningar

  • När du väljer ett fartyg för basen av din fontän, prova Dekorativa blomkrukor. Inte bara göra dessa krukor komplement mest utomhus utrymmen, men många kommer att ha dräneringshål i botten, som kan eliminera behovet av att borra ett hål för vatten rör.
  • Kontrollera att nätsladden för vattenpump är ansluten till en marken fel krets brytaren (GFCI). Dessa pluggar kommer att skära av all makt om det finns ett elektriskt fel med vattenpumpen.