DIY: Golvpolering

DIY: Golvpolering

Även om vissa tror bör aldrig vara polerade trägolv, många andra gillar utseendet på en väl rengjord, blanka golv-- och ibland en vax polish är det enda sättet att uppnå detta. Dessutom minskar vax friktionen på golvet, som kan lägga liv till trä.

För- och nackdelar

Vaxade golv är lätta att rengöra, och något slitage påverkar vax--inte själva golvet. Å andra sidan, innebär vaxning golvet nu fordonsreparationslackering kommer att bli svårt senare. Ett annat alternativ är att använda en polering lösning, som är lättare att avlägsna än vax, bör din golvet behöver fordonsreparationslackering vid något senare tillfälle.

Bör du vax?

Innan polering, testa ditt golv. Hitta det mest slitna området av golvet och släppa några pärlor av vatten på den. Om vattnet stannar på golv i några minuter, kan du använda ett Vattenbaserat rengöringsmedel och en vax. Å andra sidan, om vattnet blir trä en mörkare färg eller helt försvinner i trä, måste golv vara refinished.

Hand polering

Vaxning ett golv är mycket arbete, oavsett om du gör det för hand eller i maskin. Om du inte har tillräckligt med pengar för att hyra en polering maskin, eller om du är osäker kan du använda en maskin, prova metoden hand först. För att spara dig själv lite armbåge fett, Använd en akryl vax, som inte kräver polering. Bara inse detta är den tuffaste typ av beläggning för att ta bort om golven behöver fordonsreparationslackering.

Först grundligt sopa och moppa golvet. Låt träet torka. På en diskret plats, testa vax eller polering lösning på ditt golv. När du är säker på att det ger de resultat du önskar, ta itu med en del av golvet i taget, noggrant följa tillverkarens instruktioner.

Maskin polering

Mskiner kan hyras på hem reparation och utrustning hyra butiker.

Börja med att sopa och moppning golvet. Med hjälp av en polering maskin och en lämplig buffing pad, börja socklar och flytta bakåt, polering och polering med hjälp av en sida till sida rörelse. Överlappa maskinens sökväg och polska endast omkring 10 fot samtidigt.

Om du arbetar i en Hall, polska nära socklar på varje sida först, sedan polska i mitten av hallen.

Använda en mopp för att ta bort damm från golven.

Behålla glans

Vanligtvis i högtrafikerade områden, bör vaxning inträffa mer än två gånger per år. I lägre trafikmiljöer, en gång om året är gott.

Dagliga vården av din trägolv hjälper också vax-- och golvet--håller längre. Sopa varje dag och torka några dagar för att hålla dina golv snygg.