DIY fiskdammar

Du behöver inte att leva vid havet att utnyttja vatten lugn och lugnande egenskaper. En fiskdamm är en stor utomhus funktion som kommer att lägga intresse till din trädgård. De flesta av de leveranser som behövs att göra dammen själv---liner, filter, pump---finns på järnaffären. Lägg bara till växter och fiskar från plantskolan och du är redo att njuta av timmar av avkoppling vid vattnet.

Planering

Innan du håller din spade i marken, är det viktigt att göra några planering för din fiskdamm. Fråga dig själv några frågor. För det första vilken typ av damm vill du? Om du hoppas att ha koi som växter, måste du därför storlek din damm. Dammar som ska hem till fisk behöver vara större att rymma ytterligare liv. När du bestämmer vilken typ du vill ha, Tänk vilken storlek. Proffs rekommenderar koi dammar är minst 1 000 gallon och minst 3 fot djup, med djupare att vara bättre. Om du planerar en vatten trädgård---en funktion att hålla guldfiskar och vattenväxter---dammen kan vara mindre. Vatten trädgårdar bör vara minst 2 fot djup.Tänk på hur stor din damm är när shopping för din liner och filter, eftersom det finns ett utbud av produkter för att tillgodose olika storlekar.Plocka en optimal plats för ditt vatten trädgård. Placera dammen närheten till ditt hem och där du ska få maximal glädje av den. Och kom ihåg, du behöver en närliggande vägguttag för din pump och filter.

Bygga damm

Innan du börjar gräva, design formen på din damm. Använda spray färg att markera formen och sedan gräva i. Forma i dammen så det sluttar ner mot mitten och se till att lämna en hylla längs omkretsen. Detta är praktiskt när du börjar stabilisera damm liner med stenar.När du har din damm form gräva ut, placera ditt filter och pumpar på önskad plats. Nästa, gräva ett dike för att dölja VVS till vattenfall eller externa damm filter. Nu är du redo att sätta damm liner på plats. Du kan köpa damm liners på järnaffär och, troligen, måste du klippa det till önskad form. Säkra liner med stenar (kom ihåg, det är därför du lämnade den avsatsen längs omkretsen.) Helt täcka damm liner med varierande formade stenar, från och med den största och fylla i luckorna med mindre. När du har ställt in liner, kan du placera din yttre pumpar och filter. Sedan ställa in stenar att använda enheten för ett vattenfall eller placera den i dammen som en fontän.

Att lägga till växter och fiskar

Om du planerar för en koi damm, förbi djuraffären eller plantskolan att köpa din fisk. Men innan du placerar dem i sitt nya hem, låt dem acklimatisera till temperatur genom att dränka dem i vattnet medan fortfarande i plastpåsen. När försökande till besluta hur många koi att köpa, måste du överväga storleken på din damm. Kom ihåg att koi växa betydligt och om några år kommer att vara mycket större än när du fick dem. Tumregeln är en fisk per 150 gallon vatten.Glöm inte vatten växterna för att göra det en verklig vattenlevande oas. Arter som kommer att lägga till färg och intresse i din förbindelse inkluderar vattenhyacinter, näckrosor och vatten iris.