DIY bambu Fönster gardinkappor

DIY bambu Fönster gardinkappor

Bambu gardinkappor kan användas där en festlig eller strandatmosfär önskas. Detta är en rolig heminredning objekt för kollegiet sovsalar eller unga vuxna lägenheter. Bambu kan vara dyrt, så att göra en kappa i stället för full gardiner kan vara en budget sparare. En dörröppning utan en dörr kan vara klädd med en kort bambu valance också. Bambu gardinkappor kan användas som fönsterbehandlingar när du inte är orolig blockerar ljuset från rummet. Att göra din egen bambu valance är enkel men kräver en ansenlig mängd tid.

Material förberedelse

Arbeta med bambu delar är inte svårt, men organisationen är mycket hjälpsam i att minska frustrationen och slutföra projektet. Innan du börjar granska din lista för att du behöver mono-glödtråd linje, ett måttband, sax, bambu pärlor, en borr, en liten borr, en markör och en gardinstång.

Dimensionering Tips

Börja alltid med en exakt mätning av längden på det område som du kommer att täcka med valance. Ditt fönster valance kommer att bredden på gardinstång, inte bredden på fönstret. Ett undantag är om du använder en spänning stång, i vilket fall dina fönster och rod mått är desamma.

Avgör hur långt ner du vill din bambu gardinkappor att förlänga. Traditionella gardinkappor är vanligtvis en tredjedel av längd i fönstret. Oavsett längd du bestämmer dig, kom ihåg att lägga till 5 inches i längd. Dubbla beloppet att avgöra hur länge att klippa din mono-glödtråd linje.

Varje rad måste två pärlor med borrade hål--t ex om din kappa kommer att ha 30 rader av pärlor, borra ett litet hål i 60 pärlor. Hålet blir genom sidan av pärla men mot ena änden.

Församlingen Tips

Komma igång kan vara krångligt. Du kan förenkla början Lägg ut pärlorna i ett mönster innan du börjar sätta dem tillsammans. Linje pärlor upp på ett bord eller på golvet. Men se till att de är ordnade så att de inte störd innan du kommer att arbeta med dem.

Trä en pärla halvvägs upp linjen. Sedan vika linjen och knyt ihop ändarna. Resten av dina pärlor kommer att glida över båda delarna av linjen på en gång. Markera raden 9 1/2 inches från knot. Lägg till pärlor tills de når detta märket, sedan placera den andra borrade pärlan på toppen. Fortsätta att lägga till delar till ditt spö tills valance är lika tjock som du vill att det ska. Storleken på dina pärlor bidrar till att avgöra antalet delar som behövs. Om valance kommer hänga framför tryckta gardiner, kommer att de behöva vara tjockare än de skulle framför ett kalt fönster så att gardinen att Visa.