Det bästa vattnet för att odla växter

Det bästa vattnet för att odla växter

När växterna är i marken eller i behållare, är den viktigaste punkten som de behöver för att överleva vatten. På grund av kemiska behandlingar och tillägg är kranvatten dock inte alltid det bästa valet för växter. Det finns fler alternativ för att välja den bästa vattnet för att odla växter inomhus, finns det alternativ för utomhus växter också.

Regnvatten

Enligt University of Minnesota hållbara urbana landskap Information-serien, så länge det inte är i ett område med höga luftföroreningar, är regnvatten en av de bästa valen för vattna växter. I områden som tillåter uppsamling av regnvatten, är detta en effektiv och gröna metod för vattna växter. Företag som Home Depot och RainXchange har system som du kan köpa, medan jorden lätt har instruktioner på att bygga ett system för insamling av regnvatten.

Omvänd osmos vatten

Om du har surt regn i ditt område, är ett annat alternativ för att vattna dina växter omvänd osmos vatten. Omvänd osmos (R.O.) är en process som tar bort kemikalier och föroreningar från kranvatten genom att köra vattnet genom en serie av filter. Enligt University of Minnesota hållbara urbana landskap Information serien och vatten kvalitetsassociation, när du har köpt utrustningen, är detta en billig källa för bra vatten för växter. R.O. system kommer i kåk eller enheter som passar under diskbänken. De kommer också som enheter som fäster vid Köksblandare.

Destillerat vatten

Destillerat vatten har kemikalier och mineraler bort. Föreningen vatten kvalitet, att använda destillerat vatten är en av de bättre val för vattna växter. Dock enligt University of Minnesota hållbara urbana landskap Information serierna har "destillerat vatten också visat sig vara skadligt för vissa växter."

Professor's House förklarar en enkel metod för att ta bort klor i kranvatten. Fyll en behållare med kranvatten, ange det utanför och lämna den i två dagar. Detta gör att klor att försvinna från vattnet. Förvara vattnet i kannor. Se till att vattnet är vid rumstemperatur innan vattning växter för att förhindra chock till växternas rötter.