Det bästa sättet att ta bort ett träd

Det bästa sättet att ta bort ett träd

Det finns flera sätt att ta bort ett träd, och den bästa metoden bestäms av ditt träd och dess inställning. De två huvudsakliga metoderna är wedge stammen, klipp-och-fell metoden och skära ner metod. Fälla ett träd kan göras när det finns en tillräckligt tydligt från andra träd, byggnader, verktyget stolpar och människor. När det inte finns en lämplig plats buffert, skära trädet i hanterbara bitar från trädkronorna ner genom stammen och roten bollen.

Klipp-och-Fell metod

När du har en avslut runt trädet som är minst lika, om inte större, än höjden på trädet, använda metoden avverkning. Skär lågt på stammen och direkt trädet att störta i sin helhet. Detta är en arbetsbesparande metod som ger en full stam för lång virke som kan dras bort hela eller avskurna upp i mindre bitar på plats. Bör inte försökt skära ner något träd över 10 fot i höjd utan arbete partner till skydda din säkerhet. Göra en horisontell, kilformade snitt i stammen med en såg på sidan av trädet inför den riktning du önskar trädet att falla. Som du skär det andra segmentet av kilen i bagageluckan, kommer att trädet störta i riktning mot snittet.

Cut-Down-metoden

När ett träd inte kan fällas på grund av utrymmesbegränsningar, är skära ner grenarna i trädkronorna taget den enda lösningen. Du kan komma åt kapellet av hyra en SkyLift och lutar in i trädet för att göra nedskärningar. En utbildad arborist kan bära spikar och en sele och skala trädet för att göra samma nedskärningar. Kapa grenarna i trädkronorna först, då huvudet av stammen. Skär resten av stammen i ganska stora bitar som säkert kan falla till marken. Sele eller slips rep runt grenarna att styra riktningen av deras fall; de bör styras av någon som står på marken.

Stubben borttagning

Ta bort stubben och stora rötter av ett äldre träd som har skurits ned kan vara den tuffaste och mest tidskrävande delen av processen. Det krävs vanligtvis en kombination av verktyg och tekniker. Först skär stubben som låg på marken som möjligt med en motorsåg. Sedan gräva runt stubben med skyfflar och spadar, skära stora förgrenade rötter och att ta bort dem när du arbetar ner runt jordklumpen. Eftersom marken är utgrävd, du kan ta bort tillägg bitar av stubben med en motorsåg eller ax, rensa bitarna bort. När du får inom några fot i botten av de viktigaste rotsystemet, kan du kunna gräva en spade under och baxa roten bollen upp och ut ur hålet. Detta är en labor intensiv, rygg-och-tillbaka process som verkar oändlig, men kan göras med tålamod och framhärda. Ett alternativ till att ta bort trädets rötter är att använda en mekanisk stubbfräs ta bort stammen och rötter bara några inches till en fot under lönegrad. Du kan sedan fylla gapet med jord och placera nya planteringar eller gräsmatta gräs över den.