Det bästa sättet att rengöra en stråhatt

Om det är en bekväm sommar favorit eller en familj släktklenod, en stråhatt kräver regelbundet underhåll för att se sitt bästa. Ren din hatt regelbundet för att undvika hård-till-ta bort fläckar och behovet av professionell intervention.

Beredning

Ta en mjuk borste borste och använda den för att försiktigt ta bort eventuellt ytan skräp från hatten. Använd en lätt beröring för att undvika slipning smuts i halmen och färgning. Borsten på penseln bör vara så mjuk som möjligt för att undvika puckering stråna. Borsta försiktigt stråhattar efter varje användning att förhindra smuts uppbyggd.

Rengöring

Börja med att välja ett milt diskmedel. Använda kemiska tillämpningar kan orsaka skador på hatten. Släpp en mjuk bomullstrasa (ljus tyg för ljus halm och mörk duk för mörka halm) i en skål med varmt vatten blandat med några droppar av tvättmedel.

Torka försiktigt ytan av hatten med trasa med små cirkelrörelser för att ta bort yta smuts. Skölj såpvatten av hatten med en annan bomullstrasa doppad i vanligt vatten. Tänk inte att blöta hatten med vatten.

För att rengöra ytan svett och smuts från insidan av mössan, upprepa rengöring metoden ovan, men vänta tills utsidan av hatten är torr, att undvika fukt mättnad.

För bästa resultat låt hatten torr på ett formulär eller formade stå att upprätthålla utseende och raden av hatten.

Underhåll

Lysa upp en tråkig stråhatt genom att torka över hela ytan med en fuktig trasa doppad i alkohol. Alkoholen ska spädas med vatten för att undvika starka lukter och överdriven tillämpning. Använda mörka dukar för mörka halm och lätta kläder för ljus halm att förhindra oavsiktlig färgning eller strippning av naturliga fibrer.

Om en stråhatt visar dess ålder eller fastnade i regnet en alltför många gånger, det är kommer att en chans att fibrerna kommer att mjukna och hatt börja förlora sin form. Ett tunt lager med shellack tuggummi harts ger både lyster och styrka. Mix shellac med lika delar rensa alkohol (till exempel gnugga alkohol) för att säkerställa kådan inte är för tjock när den tillämpas. Följ alltid anvisningarna på etiketten.

Stråhattar som får fukt kommer att krympa, så var försiktig vid rengöring och tillämpa underhåll tekniker. En vatten lastade hatt, vända det svett bandet för att möta och låt inre lufttorka.