Det bästa råd för rengöring duschdörrar

Även om tydliga duschdörrar ja skaffa en fin sanitär sätt att hålla fukt i din dusch och av ditt golv, behöver ibland dessa dörrar städas upp. Ansamling av material som kalcium, kalk och mögel kan mar utseendet på din duschdörrar till att du känner dig mycket mindre ren. För att hålla din duschdörrar ser deras bästa, anser några praktiska tips.

Rengöra hårt vatten inlåning först

Om ditt vatten har klassificerats som "hårda", måste du ta itu med regelbundna insättningar vänster vid vattnet. Dessa avlagringar kan innehålla mineraler som kalcium och lime och kan vara särskilt svårt att städa upp. Det bästa sättet att bli av med dessa kallas med en renare CLR. Enkelt uttryckt vissa CLR i en sprayflaska, och belägga båda sidor av duschkabinen grundligt. Vänta några minuter och skrubba fläckarna bort med en vanlig svamp.

Bli av med mögel

Om du ser fläckar av mögel på din dusch dörr, är det viktigt att få bort det omedelbart. Det enklaste och mest effektiva sättet är med en utspädning av blekmedel (8 oz. av blekmedel per gallon vatten är standard). Obs: om du använder andra städare, vänta minst 24 timmar före rengöring med blekmedel som kombinationen av städning rök kan producera en dödlig kombination. Bara Häll din utspädning i en sprayflaska, och grundligt mätta mögel plats med blekmedel. Vänta en liten stund och skrubba mögel bort med en svamp.

Slaget vid tvål avskum

Tvål avskum är förmodligen den mest utmanande contaminator på din dusch dörr som det kan cement efter veckor av försummelse. För att bli av cementerade tvålrester, måste du vara kreativ. En av de mest effektiva metoderna för att bli av med tvål avskum innebär att göra en bakpulver pasta och använder den för att skura ytan. Pasta är mycket tjock, så hjälper det för att ha en mycket tjock svamp om du försöker denna metod. Förvånansvärt har citron olja trä renare också rapporterats vara effektivt mot tvålrester. Några spritzes av olja och vissa aggressiva skrubbning kommer också bli av tvål avskum.