Den bästa tropiska frukten växa inomhus

Den bästa tropiska frukten växa inomhus

På grund av dåliga markförhållanden och svalare klimat är det ibland bra att odla vissa frukter inomhus. Dessa frukter brukar göra mycket väl odlas i gallon behållare i ett inomhus läge som låter solen lysa igenom på anläggningen. Även om inte varje frukt är idealisk för container trädgårdsskötsel, kan vissa tropiska frukter trivas och växa framgångsrikt om vårdas korrekt.

Ananas

Ananas är bland de tropiska frukter som kan odlas inomhus. De föredrar väldränerad jord som är något surt. Plantorna är ganska små och ömtåliga och kan skadas om kvar utomhus i kallare klimat. Det är bäst att lämna dem inomhus nära ett fönster i behållare som är 4 till 5 gallon i storlek. Detta gör att trädet för att ha en stabil, drägligare temperatur året runt.

Passionsfrukt

Passionsfrukt är en annan tropisk frukt som kan odlas framgångsrikt inuti. Eftersom denna anläggning vinstockar uppåt, är det bäst att placera behållaren bredvid en inomhus spaljé. Denna frukt växt gör bäst i sandig jord som har en låg sura nivå. Den måste vattnas ofta för att hålla frukterna från shriveling. Behållaren måste placeras där den kan ta emot tillräckligt solljus utan överhettning. Regelbunden beskärning kommer att hålla vinrankorna mer hanterbar.

Papaya

Papaya kan även trivas mycket bra inomhus. Denna växt är särskilt känsliga för kyla, så container trädgårdsskötsel kan vara mycket fördelaktigt. Papaya behållare kan flyttas utomhus vid varmt väder om så önskas, men måste föras tillbaka inne i svalare väder. Jorden i behållarna skall vara fuktig, men inte extremt blöta att säkerställa anläggningen växer bra och producerar ätliga frukter.

Saker att tänka på

Det är viktigt att komma ihåg att tropiska frukter odlas inomhus inte kan producera så mycket frukt som i idealiska förhållanden utomhus. Dock med rätt omsorg och goda markförhållanden, kan de trivas. Innan du försöker denna typ av trädgårdsarbete, forskning den exakta jorden och ljusförhållanden behövs av frukter du vill växa.