Den bästa tiden att plantera grönkål

Den bästa tiden att plantera grönkål

Amerikaner, särskilt från den djupa södern, äter grönkål som en cool-säsong alternativ till kål. Tillhör olika arten Brassica oleracea, är collards nära besläktade grönkål, kålrabbi, broccoli, vitkål och blomkål. De är redo att skörda 30 till 80 dagar efter sådd, beroende på blad storlek eller smak önskas. Toleranta mot frost, de odlas bäst från sensommaren till slutet av våren när temperaturer ofta inte överstiga 85 grader Fahrenheit.

Växtsäsonger

Beroende på klimat, kan collards planteras i antingen tidigt på våren, sensommaren eller båda. Utsäde för sådd eller plantering plantor i mars eller April leder till en skörd i maj eller juni. En annan sådd eller plantering sker i slutet av sommaren, oftast slutet av augusti, för skörd i oktober och November. I subtropiska delar av USA växer collards bäst från November till mars när de coolaste dag temperaturerna existerar och frost och fryser ibland uppstå.

Förlänga produktivitet

Eftersom collards uthärda genom frost, fryser och betydande sommaren värme, kan du förlänga säsongen produktiva lättare än andra lummiga grödor. Collards mogen som yviga växter, så tunna som plantor gro, växterna ut så deras lämnar knappt röra varandra. Som växterna dras ut för mer växande rum, äter lövverket. När sommarvärmen börjar bygga, se till att marken är konsekvent men jämnt fuktig att förhindra växter från vissnande eller kommer för att blomma. Så fröer i följd var två till fyra veckor för en kontinuerlig anläggning gröda.

Fastställande av plantering tid

Collards har inte vara mogna växter innan bladen skördas för att äta. Medan en större anläggning producerar mer blad, är mindre växter fortfarande användbart i sallader. Så fröer på våren fyra till åtta veckor före förra våren frost i ditt område. Alternativt så dem i slutet av sommaren två till åtta veckor innan den första förväntade frosten. Växterna växer bra i soliga grönsaksland när dagtid temperaturerna når 40-80 graders intervall.

Rekommendationer

För den mest korrekta, försökte-och-true insikt om när att beså kontakta collards där du bor, ditt county kooperativa förlängning kontor. Tala med en horticultural agent eller master trädgårdsmästare som kan svara på dina frågor som rör din klimat, jordmån och troligt hot om sjukdomar och skadeinsekter. Så collard fröer 1/4 tum djup, fördelade 1 tum apart i rad. De gro i 10 till 14 dagar, eller i så lite som sex dagar i slutet av sommaren varma jordar. Första gallring av växter lämnar växter fördelade varje 4 till 6 inches. Skörd som behövs, men hålla ökande växt avstånd av återstående växter att främja robusta, enhetlig bläddrade.