Den bästa klätterrosor för Texas

Klätterrosor ger en färgglad accent som kan tränas på spaljéer, runt fönster och dörrar eller längs takfoten. Gammaldags Blom har nytt liv med dagens moderna hardscapes och liggande strukturer. Rosor behöver minst sex timmars solljus per dag och Texas klimatet ger som i spader. Klättrare kan blomma bara på våren eller blomma flera gånger, att ge en färg show in i höst.

Old Garden Roses

Rosor i äldre trädgårdar är ofta sorter som inte finns längre. De finns krypande över murar och staket eller ens i kyrkogårdar med ingen ta hand om dem. Dessa klättrare är att bevaras genom sticklingar och återinfört i odling. Schulenburg aprikos, Katy Road rosa och Highway 290 rosa knappar är exempel på några av de gamla trädgård rosorna. Gamla rosor, som är en sort som producerats före 1867, är resistenta mot många vanliga ökade problem och kan tränas som ett formulär för espalier eller spaljé. Lady banker växer 20-foot-tall käppar och Cécile Brunner ligger inte långt efter med 15 - till 20-fots käppar. Antingen skulle vara utmärkta val för deras gammaldags pastell blom och hardy klättring natur.

1950-talet sorter

En massa nya sorter introducerades på 1950-talet. En av dessa, klättring Pinkie, är en 8-fot-tall bush med delvis dubbla rosa blommor. Canes är thornless Blom bära en lätt doft. Don Juan är en citrus-doftande röd ros som blommar fullt även i den värsta Texas värmen. Du kan inte slå Dortmund, en 1955 introduktion för vigor. Det kan växa upp till 30 fot lång och bär djupt röda blommor med en vit centrum och ljusa gula ståndare. Rosorna har överlappande kronblad som ger Blom en frilled utseende. Törnekrona på denna bush förtjänar respekt som de är stora och skarpa.

Jorden typ

Jorden är en beteckning från Texas A & M University som priser rosor för deras hälsa, miljövänlighet och tolerans mot Texas extrema klimat. Sea Foam är en måttlig klättrare som endast får 3 fot lång och sedan kaskad nedåt. Ingen av rosorna i jorden slag program har behandlats med kemikalier eller även befruktade. New Dawn var den första Rosen patenteras i USA är det en snabb klättrare som kan växa till 20 fot lång, ståta med vita blommor med rosa centra. Reve skulle eller är en annan livskraftiga arter klättrare. Beteckningen jorden typ ros nu används i andra stater för att kategorisera rosenbuskar för ansvarig odlare.